Bredejere og surfere i nyt slagsmål om Vandet Sø

Der er igen problemer mellem de private bredejere ved Vandet Sø og surferne. Bredejerne har kæmpet imod, at surferne overhovedet skulle have adgang til søen, men den sag tabte de i Natur- og Miljøklagenævnet.

Her fik surferne tilladelse til at surfe i den østlige ende af søgen og kun i perioden fra 1. april til 1. oktober, hvor der er lavvandet nok til de nybegyndere, som surfingen i søen henvender sig til.

Men nu har bredejerne ifølge Thisted Dagblad indsendt et nyt forslag til Thisted Kommune, hvor man i stedet foreslår, at der laves parkeringsplads, adgangsforhold og toiletfaciliteter etableres i den nordlige side af søen op mod Søholt.

Men det afviser surferne idet der er alt for dybt i søen til begyndersurferne på dette område.

Besluttet kommunens udvalg for teknik og miljø at undersøge mulighederne til bunds, risikerer de at betyde endnu en forsinkelse på projektet idet sagen i værste skal igennem hele den forvaltningsmæssige mølle igen med kommunal behandling, men endnu værre måske behandling i Fredningsnævnet og måske Natur- og Miljøklagenævnet

Stian Eide fra Surfklubben NASA forstår ikke, at bredejerne ikke kontakte klubben før, at man har indsendt det nye forslag. På en måde spilder man hinandens tid.

Forfatter

Related posts

Top