Næssund Færgen overlever til nytår

Der var stor dramatik bag kulisserne på aftenens byrådsmøde på Mors, hvor byrådet skulle tage stilling til, hvorvidt man ville følge bestyrelsen for Mors-Thy Færgefarts indstilling om ikke at bruge flere penge på reparationer af Næssund Færgen men at lukke den her og nu.

Noget kommunens økonomiudvalg, hvor samtlige partiledere har sæde, var blevet enige om så sent som i går eftermiddags. Men få minutter før dagens byrådsmøde stillede Venstres Jette Jepsen, der har været indædt modstander af at lukke færgen i det hele taget, et ændringforslag gående på, at reparere færgen, lade den sejle indtil 1. september og lade folkene bag redningsforsøget – herunder Socialdemokraternes folketingsmedlem Simon Kollerup – få mere tid til at finde en redningsplanke for den lukningstruede færge.

Socialdemokraterne og Demokratisk Balance overtrumfede
Det blev dog ikke det ændringsforslag, der kom til at samle et absolut flertal for en redning af færgen indtil videre.

Det kom fra Demokratisk Balance og Socialdemokraterne, der fremsatte forslag om, at færgen repareres her og nu, sættes i sejlands hurtigst muligt, at der sikres drift frem til årsskiftet således, at gruppen bag en redningsplan får tid til at få en permanent løsning på plads.

Men efter diverse formalia, besluttede man dels at slå uffe Korsgaaards anmodning om igen at diskutere færgens fremtid og sidste uges ekstra punkt om den aktuelle reparation sammen i samme forhandlingsforløb med en indlagt pause imellem.

Pausen skulle vare sølle 10 minutter men ramte over det dobbelte, og det var primært Venstres gruppe, der med anstrengte ansigtsudtryk kom tilbage i byrådssalen.

Her var det knubbede ord fra Meiner Nørgaard til både Demokratisk Balance’s Michael Dahlgaard og ikke mindst Socialdemokraternes Viggo Vangsgaard, som DF´eren meste var løbet fra en klokkeklar aftale.

Et synspunkt om Venstre-gruppens formand Henning Sørensen ikke var ret uenig i.

Debatten kørte lidt frem og tilbage uden, at den egentlig bød på andet en svage angreb og ditto forsvar, og det hele endte op i, at 13 stemte for (Socialdemokraterne, Demokratisk Balance, Venstres Jette Jepsen samt LA´s Uffe Korsgaard). Imod stemte kun Venstre idet Peter Therkildsen dog undlod at stemme. Dermed blev Venstres gruppe udstillet totalt og det var da også en mærket Borgmester Hans Ejner Bertelsen, der måtte se den totale enighed bag et af 2020 planens klare besparelser, smuldre ud i den blå luft.

Tung byrde på Kollerups skulder
Der hænger nu en tung byrde på Folketingsmedlem Simon Kollerps skuldre. Det er netop ham flere medlemmer hænger deres hat på i og med, at han mener, at der kan skaffes midler til en redning. Noget han dog så sent som i torsdags afviste overfor LimfjordUpdate.dk.

Samme melding lyder fra Venstres Torsten Schack Pedersen.

Og det er netop disse nøglepersoners udmeldinger samt det forestående Folketingsvalg, hvor politikere traditionelt lover hvad som helst for et sæde på Tinge, man sætter sin lid til.

Mens champagnepropperne springer i Karby og der venter en på papiret umulig opgave forude, er det tid til eftertænksomhed og måske en kop “freds-chai-the” i Venstres byrådsgruppe.

Planen venter nu Thisted Kommunes endelige godkendelse idet man i Thisted dog har afsat midlerne til drift i indeværende år.

Fortsættelse følger.

Forfatter

Related posts

Top