Brandstifter fængslet igen dagen efter løsladelse

I midten af december blev en 38-årig mand løsladt efter at have siddet varetægtsfængslet siden midt i november for at skulle have sat ild til sin egen lejlighed i en boligblok i Kirkegade i Struer.

Dommeren i byretten i Holstebro mente ikke længere, at det grundlag, den 38-årige oprindelig blev varetægtsfængslet på, var til stede. Risikoen for, at han ville gøre det igen, var ikke stor nok mere, hvorfor han blev løsladt.

Den vurdering var hverken politi eller anklagemyndighed dog enig i, og afgørelsen blev derfor anket til landsretten hvor en dommer dagen efter løsladelsen af den 38-årige besluttede at fængsle ham igen. Det skriver Dagbladet Struer.

– Landsretten fandt, at grundlaget for varetægtsfængslingen ved grundlovsforhøret stadig var til stede. Der er stadig en gentagelsesrisiko, forklarer anklager Camilla Berg nu hvor manden har siddet varetægtsfængslet i to en halv uge.

Det beror ifølge Camilla Berg på en samlet vurdering af sagen, hvor dommeren i landsretten altså vurderede anderledes end sin kollega i byretten.

Den 38-årige er foreløbigt varetægtsfængslet frem til den 9. januar.

LÆS OGSÅ:

Brandstifter løsladt mod anklagers vilje

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top