Brande i Fjerritslev: LandboNord fortryder dusør

Mens det ene halmlager efter det andet er gået op i røg ved Fjerritslev er landmændene i området blevet mere og mere urolige – og det fik deres forening LandboNord til at skride til handling og fredag morgen meddele, at de gerne ville stille en dusør på højkant for at hjælpe på opklaringen af de mange brande. Det skriver TV2 Nord.

Det mente politiet bare ikke var nogen god ide, idet det kunne tiltrække den forkerte opmærksomhed:

– Dusør er noget, man kan bruge i særlige tilfælde for at få folk til at snakke, men det kan ikke rigtig bruges her. Så vi overlader opklaringsarbejdet til politiet, og vi har fuld tiltro til, at de klarer opgaven med det fokus, de har på sagen, siger Niels Vestergaard Salling, der er formand for LandboNord. Dusøren er derfor taget af bordet igen:

– Vi ville gerne bidrage positivt til at få de mange brandsager opklaret, så derfor henvendte vi os til politiet for at høre, om en dusør måske kunne hjælpe, siger formand i LandboNord Niels Vestergaard Salling til TV2Nord.

Skræmt fra vid og sans
– De mange brande har jo skabt utryghed for mange landmænd. Det er ikke kun sommerhuse, der går op i flammer. Og vi kan fornemme på vores bagland, at der bliver snakket om det i området. Altså, de er ikke skræmt fra vid og sans – dels er vi nordjyder, og dels er det jo tomme bygninger og halm, der går ild i, ikke huse og mennesker, uddyber han.

Politiet har heldigvis mange spor at gå efter oven på de mange mistænkelige og mulige påsatte brande i Fjerritslev og omegn.

– Men svaret har altså været, at det ikke vil bidrage med noget positivt, og derfor har vi trukket vores tilbud tilbage. Politiet har mange spor at gå efter i deres arbejde, og det er vi ikke interesserede i at ødelægge, tilføjer formanden.

Flere brande natten til fredag
Fjerritslev blev alene i aftes ramt af ikke færre end tre påsatte brande.
Alarmen gik bl.a. hos beredskabet kl. 23.16, hvor et halmlager med 100 bigballer i en lade på Vestergårdsvej ved Aggersund stod i flammer. Tidligere på aftenen var der brand i en container ved biografen i Vestergade i Fjerritslev ligesom en papircontainer i byen også var blevet stukket i brand tidligere på aftenen.

Foto : Falck

 

Forfatter

Related posts

Top