Borgmestre i fælles opråb: Drop planerne om automatisering

Fem nordjyske borgmestre har tirsdag morgen sendt et åbent brev til transportminister Benny Engelbrecht (S).

Borgmester Ulla Vestergaard (S) i Thisted Kommune og borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i Morsø Kommune beder i brevet, som også er underskrevet af borgmestrene i Mariagerfjord Kommune, Jammerbugt Kommune og Vesthimmerlands Kommune ministeren og regeringen om at genoverveje planerne om at afskaffe brovagterne på fjordbroerne – herunder Vilsundbroen.

– Det handler ikke bare om at åbne og lukke broerne ved tryk på en knap. Det er et krævende job, som stiller krav om faglig indsigt, opmærksomhed og stort lokalt kendskab. En brovagt skal have øje på hver finger og være på pletten, hvis uheldet er ude. Og det giver os tryghed i hverdagen, skriver de fem borgmestre bl.a. i brevet.

Brevet er sendt fordi Transportministeriet har godkendt Vejdirektoratets planer om fjernstyring af broerne. Derfor frygter borgmestrene, at beslutningen allerede er blevet truffet uden at de er blevet spurgt til råds eller sågar blot blevet orienteret om planerne.

I brevet opfordrer borgmestrene derfor transportministeren til at komme på besøg ved broerne, før den endelige beslutning træffes.

– Vi står klar ved brohusene med kaffe på kanden og munden fuld af argumenter.

Den foreløbige tidsplan er, at Hadsundbroen fjernstyres sidst på året i 2021, hvorefter Vildsundbroen og Aggersundbroen successivt vil blive fjernstyret i løbet af 2022. Vejdirektoratet har allerede indledt en dialog med de nuværende brovagter om ansættelse i Vejdirektoratet fra den 1. januar 2022 med arbejdsplads i Aalborg.

LÆS OGSÅ:

Beslutning om fjernstyring vækker forundring

Arkivfoto: Sundbymors.dk

Forfatter

Related posts

Top