Borgmesterkandidat vil gentænke turismen i Thy

Får Thisted Kommune overhovedet nok ud af samarbejdet med Destination Nordvestkysten?

Det spørgsmål bliver nu rejst af Jens Kristian Yde, borgmesterkandidat i Thisted Kommune for De Konservative.

– Er vores brands så stærke, at vi selv vil kunne få mere ud af at styre markedsføringen af Thy? Det skal vi have undersøgt således, at kommunalbestyrelsen står godt rustet til at tage en beslutning, når en forlængelse af samarbejdet er på dagsordenen i den kommende kommunalbestyrelsesperiode, siger han i en pressemeddelelse.

Destination Nordvestkysten er et tværkommunalt turismesamarbejde mellem Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro.

– Men kan det overhovedet lade sig at gøre og får Thy nok ud af det (samarbejdet, red.), spørger Jens Kristian Yde.

– Det mener vi, at vi skal have undersøgt til bunds, fortsætter han.

Derfor ønsker han, at der bliver nedsat en gruppe af turismeaktører, repræsentanter for beslægtede brancher fx detailhandlen, oplevelsesindustrien generelt, politikere mv., som skal undersøge hvordan man kan strikke en konstruktion sammen, der understøtter den erhvervsstruktur der findes med mange mindre og mellemstore aktører:

– Vi har sagt ja til at øge støtten til Thy Turistforening i 2022. Det har vi gjort, fordi vi kan se, at der er behov for at støtte vores lokale turistliv. Derfor skal vi også have undersøgt, om vi fremadrettet skal være en del af en stor mastodont af en destination, finde et andet destinationssamarbejde – eller klare det hele selv, slutter Jens Kristian Yde.

Forfatter

Related posts

Top