Borgmesterkandidat om drengestreger: – Kunne ikke være mere forkert

Tore Müller, som går efter at blive borgmester på Mors for Socialdemokratiet, måtte søndag konstatere, at han på en af sine valgplakater var blevet tilføjet et lille overskæg.

– Man kan mene meget om valgplakater, men man kan ikke løbe fra, at det stadigvæk er en af de største synlige markører for vores demokrati. Og demokratiet skal hyldes, på trods af besværligheder og uenigheder, skrev han i en kommentar på sin facebook-side.

Overskægget leder umiskendeligt tankerne hen på den tyske diktator Adolf Hitler. Tore Müller har dog ikke tænkt sig at lade sig slå ud af sammenligningen, som han derimod finder en smule tragikomisk. Borgmesterkandidatens mors familie stammer nemlig fra en lille fiskerby i Sydschleswig.

– De hed Abraham til efternavn – så de havde store problemer i 30erne og under krigen (2. Verdenskrig, red.), da Abraham jo oprindeligt er et jødisk navn. Så derfor har min familie været nødsaget til at have papir på, at de ikke er af jødisk afstamning, for at sikre deres ve og vel under krigen. Så man kan sige, at drengestregen med at påføre mig overskæg a la Adolf Hitler, ikke kan være mere forkert, griner han.

Han understreger samtidig, at han ikke som sådan føler sig forfulgt, og blot betragter overskægget som drengestreger.

– Der er andre kandidater der også er blevet tegnet på, så jeg betegner det blot som drengestreger, og ikke bevidst forfølgelse af mig som person.

LÆS OGSÅ:

DF-politiker har fået stjålet sit banner

 

Forfatter

Related posts

Top