Borgmester/brugtvogns-sælger

Af Knud Boll Kandidat til KV17 for Socialdemokratiet, Morsø Kommune

Nu udløber Hans Ejners borgmesterperiode forhåbentlig her til nytår, men han har vist, at han kan blive en god brugtvogns sælger. Her under valgkampen har han flere gange lavet en succeshistorie på det alvorlige problem som fraflytning fra Mors er. Han mener at man har knækket koden på det problem, og han taler om et eller andet med netto tilflytning, som heller ikke passer. Vi er blevet 114 færre på Mors i de første 9 mdr. hvilket bevirker at vi mister næsten 6 millioner i bloktilskud.

Fraflytningen er heldigvis blevet reduceret efter finanskrisen, men ikke bedre end andre kommuner vi sammenligner os med. Det er godt gået, at Hans Ejner kan lave det til en succes. Derfor er det vigtigt, at vi får skiftet bogholderborgmesteren ud, som hele tiden sidder og trækker i håndbremsen. Viggo vil træde lidt på speederen, så vi få gang i udviklingen af Mors og ændret Mors til et spændende sted at bo og arbejde. Vi skal også kigge på personaleforholdene med blandt andet opkvalificering i Morsø Kommune, inden det er for sent, ellers vil vi se at private vikarbureauerne løber med alle ekstra bevillingerne til de ramte områder, uden vi får noget for pengene.

Jeg har i skrivende stund ikke fået svar fra Hans Ejner ang. Morsø Kommunes økonomi for 4 år siden, så det var nok rigtigt hvad jeg skrev. Jeg har hørt at Hans Ejner, Uffe og Meiner har meldt sig til Regnskabslære for begynder, og det kursus er blevet overtegnet af de borgerlige partiers medlemmer.

Der står Socialdemokrater bag de sidste mange nye tiltag på Mors, såsom Kulturmødet, Multiarenaen, bevarelse af Kulturfærgen, stop for flere møller og køb af Monas hus m.m. De andre hopper først på vognen når de kan se, at der er stemmer i det.

Foto : Socialdemokraterne

Forfatter
Tags

Related posts

Top