Borgmester vred over sexistiske undertoner i kommunalbestyrelsen

Det hører ingen steder hjemme, og Thisted Kommunes borgmester Ulla Vestergaard er da heller ikke tilfreds med hvordan Jørgen Andersen (K) fik formuleret sig på det seneste møde i kommunalbestyrelsen.

Direkte henvendt til borgmesteren, sagde Jørgen Andersen i forbindelse med punktet omhandlende mulighederne for at udvikle havnen i Thisted, at: ”… der er ingen, der har (… pause …) til at føre det ud i livet. Og slet ikke nu, hvor vi har en kvindelig borgmester…”.

Selv afviser Jørgen Andersen at skulle have fornærmet nogen, og hvis det alligevel er tilfældet har det ikke været bevidst. Foto: Jens Kr. Vangsgaard

Og dén formulering synes Ulla Vestergaard havde sexistiske undertoner, og var dermed over grænsen. Til Nordjyske siger hun:

– Formuleringen er ikke i orden. Det er under lavmålet, og fortsætter:

– Der er en grænse for tolerance, og reagerer vi ikke, så vil den grænse flytte sig hele tiden. Vi skal ikke acceptere seksuelle undertoner i nogen debat og slet ikke i kommunalbestyrelsen.

Ulla Vestergaard vurderer, at Jørgen Andersen ikke refererede til sin rolle som borgmester, men alene til hende som kvinde.

 

Forfatter

Related posts

Top