Borgmester om udsigt til 17 mio. ekstra: – Jeg er skuffet

Med udsigt til ekstra 17 millioner kroner i kommunal udligning, burde borgmester på Mors Hans Ejner Bertelsen (V) være en tilfreds mand. Men det er langt fra tilfældet:

– Der er faktisk flere spørgsmål, end der er svar i øjeblikket, siger han til TV Midtvest med henvisning til det udspil til en udligningsreform som regeringen fremlagde i sidste uge.

Hans Ejner Bertelsen ved nemlig endnu ikke, ligesom mange andre borgmestre, om hans kommune er købt eller solgt. Først når man præcis ved, hvordan det kommer til at se ud med de øvrige tilskud fra staten ved den enkelte kommune om den er købt eller solgt.

– Et enkelt ord, så vil jeg sige, jeg er skuffet, siger Morsøs borgmester, Hans Ejner Bertelsen.

Thisted og Struer får også – Lemvig mister
I Thisted er man blevet stillet næsten 13 millioner kroner ekstra i udsigt, mens Struer Kommune -på papiret- kan se frem til en ekstrabevilling på 17,7 millioner kroner. Lemvig Kommune derimod står til at få udbetalt næsten 16,5 million kroner mindre end hidtil:

– Det er lidt svært at se, hvordan det harmonerer med snakken om, at der skal flyde penge fra øst mod vest, siger borgmesteren i den vestjyske kommune med 21.800 indbyggere, udtalte borgmester Erik Flyvholm (V) i weekenden til Ritzau.

Idag mødes borgmestrene fra Venstre med folketingsgruppen for at diskutere, hvordan man skal gribe forhandlingerne med regeringen an.

LÆS OGSÅ:

Udligning: Flere penge til Morsø, Struer og Thisted kommuner

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top