Borgmester om udligning: – Det kom som en overraskelse

Lemvig Kommunes borgmester, Erik Flyvholm (V) kan ikke få snakken om penge fra øst mod vest til at passe med udsigt til 16 millioner mindre.

– Det kom som en overraskelse.

Sådan lyder det fra Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm (V), da han fredag blev præsenteret for konsekvensen af regeringens udligningsudspil.

Lemvig Kommune skal afgive 16,4 millioner kroner til det kommunale udligningssystem.

– Vi var noget overraskede, da vi så grafikken, hvor Lemvig var knaldrød ligesom nogle af de nordsjællandske kommuner. Det kom som en stor overraskelse for os.

– Det er lidt svært at se, hvordan det harmonerer med snakken om, at der skal flyde penge fra øst mod vest, siger borgmesteren i den vestjyske kommune med 21.800 indbyggere.

Regeringen vil med reformen af udligningssystemet rette op på fejl og mangler i det nuværende system. Planen er at flytte 1,4 milliarder kroner fra hovedstadsområdet til kommuner i provinsen og yderområder.

Erik Flyvholm havde ikke regnet med, at Lemvig skulle afgive midler i den størrelsesorden:

– Vi er noget forundrede, for vi synes, vi er udfordret på flere fronter. Vi har en befolkning, der bliver ældre og ældre. Vi har en geografi, hvor borgerne er spredt i et stort område, og så har vi en fraflytning af unge, siger Erik Flyvholm.

Kommunens serviceniveau er med borgmesterens ord “på ingen måde ekstravagant”.

– Vi har en geografi, der gør, at vi ikke bare kan lukke en skole eller et plejehjem. For så bliver der rigtig langt til dem, der er tilbage, siger borgmesteren.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top