Borgmester åbner påskeudstilling

Påsken falder sent i år, men Sanne Friis holder fast i traditionerne og indbyder til fernisering skærtorsdag kl. 13, hvor borgmester Ulla Vestergaard åbner årets påskeudstilling i Thy til kunsten-Galleri Friis i Villerslev.

– Vi har mange kunder, som hvert år sætter et par timer af i kalenderen skærtorsdag for at kunne deltage i vores påskeferniseringer, så den dag flytter jeg ikke med, siger Sanne Friis med et smil.

Antallet af kunstnere er i år lidt mindre end sædvanligt, hvilket skyldes, at Sanne Friis har valgt selv at bruge alle vægge til sine egne malerier. Hun har hen over vinteren skabt en række nye malerier i lyse og lette farver, som er inspireret af egne oplevelser. Det er en serie, som hun med en fællesbetegnelse kalder ”Balletdanser”. Malerierne har fået deres helt egen afdeling i galleriet, men derudover finder man på udstillingen naturligvis også hendes mere velkendte, farverige kompositioner af kvinder, de abstrakte ”Limfjordsfantasier” og et pænt udvalg af hendes blomstermalerier.

Med titler som ”Mand med spejlvendt fornuft” og ”Firben med elitetankegang” finder man Ole Mejers skønne og finurlige keramikskulpturer, der ikke kan undgå at ramme smilebåndet. Kunstneren Henrik Koldby deltager på udstillingen med sine underfundige stentøjsskulpturer, og keramikeren Hanne Munk Kures ”Havfugle” har også fundet sig en siddeplads i galleriet. Bronzekunstneren Bo Kalvslund udstiller bronzeskulpturer og vinpropper. Der udstilles også granitskulpturer, som er kreeret af Steen Thomsen.

Galleriets tøjafdeling er endnu engang blevet udvidet, så foruden med kunst bugner galleriet af smukke hørkjoler, bluser, bukser og trøjer, der sammen med et stort udvalg af tørklæder, flotte smykker, skindtasker og bælter gør det muligt for kunderne at klæde sig på i smukke forårsfarver.

I påsken er der åben hver dag kl. 11-17. Der er ingen servering i caféen i påskedagene, hvor lokalet bruges til udstilling, men til gengæld er galleriet vært ved et glas vin til alle kunder.

Forfatter

Related posts

Top