Borgere i Sundby inviteres til møde om byens fremtid

Torsdag den 1. oktober inviterer Sundby Mors Samvirke (SMS) til stort borgermøde i byen. Her skal borgerne begynde arbejdet med byens fremtidige udvikling, der er første skridt på vejen til at få udarbejdet en samlet udviklingsplan for Sundby.

Byen er allerede i fuld gang med forskellige udviklingsprojekter i området. Derfor vil der på mødet også blive informeret om status på udviklingsprojektet for Sundby Havn, Hedegaard bygningen samt Kløversti projektet og andre projekter, der er i gang.

I Sundby går det godt
I Sundby er der tradition for sammenhold, fællesskab og frivilligt arbejde, hvilket gennem tiden også har resulteret i flere succesfulde udviklingsskabende projekter i området, der kan blandt andet nævnes; fremstilling af Sundby filmene, etablering af Sundby Friskole, børnehave og småbørnsgruppe samt opførelse af Sundby Havn.

Sundby adskiller sig også ved ikke at opleve den massive befolkningsnedgang, som ses i mange andre landsbyer på Mors og i Thy. Årsagen til dette er måske netop at byen ikke bare hviler på laurbærrene men derimod tænker langsigtet, udviklingsorienteret og står sammen om at løse de udfordringer byen møder. Nu skal dette engagement bruges til at skabe en udviklingsplan, som sætter rammen for Sundbys udvikling de næste 5-10 år.

Fællesspisning og gruppearbejde
På borgermødet vil Sundby Mors Samvirke byde velkommen og fortælle om den kommende proces.

Mødet starter med fællesspisning og børnepasning for de mindste børn, så alle forældre kan deltage i arrangementet. Derefter vil konsulent Jeanette Lund fortælle om, hvorfor det er en god ide for landsbyer at tænke strategisk og lave en udviklingsplan.

Herefter bliver der gruppearbejde med det formål at etablere en række arbejdsgrupper, som indtil jul skal arbejde med input til udviklingsplanen. Mødet er også for dem der ikke ønsker at indgå i arbejdsgrupper, men som bare ønsker at overvære mødet, og få informationer om igangværende og kommende projekter i byen.

Borgermødet starter med fællesspisning kl. 18.00 og afholdes på Sundby Friskole. Der er ingen tilmelding.

Forfatter

Related posts

Top