Bombe : Socialdemokrat vil redde Næssund-færgen

Næssund-færgen skal reddes og det skal ske ved at skære i en række tilskud påhele det kommunale område herunder kulturområdet.

Sådan lød det fra Socialdemokraten Jakob Kortbæk under byråds førstebehandling af budgetforslaget for 2015 på byrådsmødet i aftes.

Han var ikke det eneste byrådsmedlem, der begræd en kommende lukning af Næssund-overfarten, men han var den eneste, der kom med et konkret forslag til at redde overfarten:

Formanden for Teknik & Miljø, Meiner Nørgaard, undrer sig over timingen i fremsættelse af forslaget, som han mener burde have været smidt på bordet for længe siden. Alligevel afviser han ikke fuldstændigt, at færgen kan reddes. Omend han er skeptisk:

Næssund-færgens fremtid var det, der fyldte mest under aftenens debat og blandt andre Uffe Korsgaard (Liberal Alliance), Jette Jepsen (V) og Niels K. Østergaard (A) bebudede ligesom Jakob Kortbæk (A), at de ville stemme imod færgelukningen.

Hvor debatten afslørede uenighed i den socialdemokratiske byrådsgruppe og gav udtryk af en gruppe, der ikke er enig om budgettet, stod Demokratisk Balance fuldstændigt bag budgetforliget med deres fire mandater i lighed med Dansk Folkepartis ene. Også i Venstre er et enkelt medlem ude af trit med flertallet : Jette Jepsen.

Det forventes dog, at budgettet stemmes endeligt igennem den 6. oktober og at flere peger på, at de ændringer, der eventuelt vil blive lagt ind til den tid, vil være mindre ændringer medmindre der pludseligt skulle “komme en budgetmæssig åbenbaring fra oven”, som et byrådsmedlem udtrykte det efter mødet.

Forfatter

Related posts

Top