Boligpriser ligger på højeste niveau i 10 år

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer, ejerlejligheder og sommerhuse er på det højeste niveau i ti år.

Det viser tal fra Boligsiden.dk.

For villaer og rækkehuse er salgspriserne steget med 1,6 procent i løbet af den seneste måned. Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er der tale om en stigning på 2,3 procent.

– Da Danmark lukkede ned i midten af marts, havde ingen forudset, at vi lidt over tre måneder senere ville se rekordhøje salgspriser. Tværtimod var vi mange, der forventede et fald i priserne. Men indtil videre er det store fald udeblevet, og det skyldes i høj grad den forrygende stigning i boligsalget, som vi har set på det seneste, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

For ejerlejligheder er salgspriserne steget med 0,9 procent i løbet af den seneste måned, og i forhold til samme tidspunkt sidste år er der tale om en stigning på 3,3 procent.

Også salgsprisen på sommerhuse er steget, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris i juni landede på 17.156 kroner. Det er ligesom for de to øvrige boligtyper det højeste niveau i de seneste ti år og en rekord, der er skabt på baggrund af en stigning i salgspriserne på 2,6 procent den seneste måned og 5,2 procent siden sidste år.

Trods prisstigningerne er det ifølge Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom hos Nordea, stadig for tidligt at afblæse en potentiel krise på boligmarkedet.

Det skyldes, at de politiske hjælpepakker, herunder lønkompensationsordningen, udløber til august.

– Derfor er vi stadig bekymrede for, om ledigheden vil stige yderligere, når vi kommer ind i efteråret.

– Så vi skal være glade for situationen på boligmarkedet – men stadig have lidt svedige hænder, lyder det fra boligøkonomen.

Både Thisted, Morsø og Struer Kommuner er blandt de ti steder i landet, hvor priserne er steget mest. I Thy er priserne steget med 11,4% det seneste år, mens stigningen i Struer og på Mors ligger på hhv. 9,3% og 9,1%.

I Lemvig Kommune er den gennemsnitlige kvadratmeterprise steget med 7,1% det seneste år.

/ritzau/

Foto: EDC

Forfatter

Related posts

Top