Børnekulturnat med rejse gennem “Nattens Lande”

Børnekulturnattens 15-års jubilæum i Thy markeres med et brag. Temaet er ”Nattens Lande”, og det bliver en spændende, uhyggelig, sjov og kreativ a en, hvor børnene selv står i spidsen for fejringen af kommunens børnekulturliv.

Pædagoguddannelsen tyvstarter festen for de mindste børn. Allerede kl. 16.30 slår de nemlig dørene op på Thy Uddannelsescenter til forunderlige oplevelse for især de allermindste.

Vi stomper natten i gang
Eventen starter officielt kl. 18.00 på Store Torv. Her er musikskolen garant for lyde og rytmer, der kan sætte en sand børnefest i gang – børnefamilierne opfordres til at tage en spand og slagtøj med.

– Det bliver så fedt at få skudt børnekulturnatten i gang sammen med børnene på Store Torv. Vi har forberedt et sjovt og lærerigt indslag, og to af musikskolens undervisere har været ude i skoler og børnehaver i løbet af temaugen for at skabe interesse for arrangementet. Vi håber på at se rigtig mange familier, så vi kan lave et gigantisk stomp-orkester!, siger Thomas Boe Mikkelsen, souschef på Musikskolen i Thy.

På opdagelse i byens lande
Herefter er er det tid til at gå på opdagelse. Alle aktører har et bestemt land – virkeligt eller opdigtet – som udgangspunkt for deres aktivitet.

Aktiviteterne spænder bredt fra en kælder fuld af uhygge hos KFUM og KFUK til et mere muntert kuffertcirkus på biblioteket.

Herimellem findes alt fra maskebal i selvlysende farver, når Thy Billedskole som ny aktør indtager Thy Teater, til et besøg i Israel i år 40 i kirken. Hør om FDF’s missionsland i 2016 eller gå på opdagelse i Thisted Museum.

Trænger man til en fysisk udfordring, kan man slå vejen forbi Thisted Brewers på kirkegården, hvor du kan prøve kræfter med amerikansk fodbold.

boernekulturnatten-2
Det krible-krabler i Christiansgave
Tag også i byparken, hvor Thy Rollespil, som er med for første gang i år, skaber fantasiverdener, hvorfra sjove lege kan udspille sig.

DDS-spejderne har valgt Mexico som deres land, og her kan du få et indblik i, hvordan det er at være barn i et fjernt og anderledes land. I Christiansgave kan du desuden se krible-krable-udstillingen, som er blevet til i løbet af temaugen. Her har børn sammen med naturvejleder Søren Krag fremstillet finurlige dyr af de naturmaterialer, de har kunnet finde.

Nye aktører og samskabt film
Snedsted Garden er en af de aktører, der deltager også for første gang i år.

De vil spille flere små minikoncerter på Store Torv i løbet af aftenen.

– Jeg er glad for, at Snedsted Garden i år er en del af børnekulturnatten. Jeg håber, de mange børn vil nyde vores musik og prøve vores instrumenter, når de er på opdagelse i natten, siger Formand for Snedsted Garden, Heidi Thinggaard Sørensen.

Traditionen tro afslutter vi festen med det populære fakkeloptog, hvor vi anført af Thisted FDF Orkester går igennem byen og synger. I år er der desuden mulighed for at bidrage til en fællesfilm ved at indsende egne klip de mange aktiviteter, læs meget mere og hent det fulde program her.

Forfatter

Related posts

Top