Børn fra fattige familier fryser i børnehaven

Øget hygiejne, mindre børnegrupper og mere udeliv.

Det er et par af de sundhedsfaglige retningslinjer, som landets daginstitutioner skal følge for at begrænse smitten af coronavirus, covid-19.

Men mange steder i landet oplever pædagoger og private organisationer børn, der kommer i daginstitution i al for lidt tøj efter årstiden og fryser på legepladsen, fordi deres forældre ikke har råd til at købe en flyverdragt eller et par varme vinterstøvler til dem. Det skriver Fagbladet 3F.

– Kolde og våde børn knuser nærmest pædagogernes hjerter, siger Elisa Rimpler, formand for BUPL – børne- og ungdomspædagogernes landsforbund.

– Manglende vintertøj er et problem, som vi tit hører om, og der bliver italesat på de sociale medier. Der er også forældre, som fortæller, at deres børn ikke vil i børnehave, fordi det er for koldt, og de fryser, siger hun.

Mødrehjælpen gav sidste år julehjælp til cirka 3.000 børnefamilier i en svær økonomisk og social situation. Hjælpen var 500 kroner per barn under 18 år, og en større undersøgelse blandt de trængte børnefamilier viser, at over halvdelen af dem ikke har råd til at købe det nødvendige fod- og overtøj til deres børn.

Forfatter

Related posts

Top