Bølge rev mor og søn i havet ved Nr. Vorupør

Det kan være livsfarligt at bevæge sig ud på moler og høfder langs Vestkysten i søndagens voldsomme stormvejr.

Sådan lyder advarslen fra Midt- og Vestjyllands Politi, efter at en 41-årig kvinde og hendes otteårige søn søndag ved middagstid blev skyllet i havet af en bølge, da de var på molen ved Nørre Vorupør.

Takket være fire lokale redningsmænd fra Kystredningstjenesten er de begge redet op af vandet igen.

– Redningsfolkene sprang selv i havet fra molen og reddede de to, efter at de var skyllet i havet, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Redningsmand kørt på hospitalet
En af redningsmændene er dog kommet til skade ved redningsaktionen, oplyser politiet. Han er derfor kørt til behandling på akutmodtagelsen på hospitalet i Thisted.

Også Forsvaret advarer om de farlige vindstød ved Vestkysten.

– Der er kraftige vindstød ved vestkysten i øjeblikket. Forsvaret opfordrer folk til at holde sig væk fra moler og lignende. Pas på hinanden, lyder det på Twitter.

DMI skriver i en opdatering om vejret søndag ved middagstid, at et blæsevejr med vindstød af storm- eller orkanstyrke i løbet af søndagen og aftenen bevæger sig over landet fra vest.

– Det vil blæse med en hård vind til hård kuling fra syd og sydvest, og vindstød op til stormstyrke vil kunne komme i hele landet, mens vindstød af orkanstyrke kun forventes på den jyske vestkyst, skriver DMI.

/ritzau/

 

LÆS OGSÅ:

Redningsmand slap heldigt fra redningsaktion

Arkivfoto: Ole Vognstoft

Forfatter

Related posts

Top