Bøderegn til travle forældre ved skolestart

Nye tal fra Rigspolitiet tyder på, at danske forældre har for travlt, når de afleverer deres børn i skole.

Politiet har i løbet af de seneste tre uger konstateret cirka 7700 forseelser ved skoleveje. 7078 af dem var hastighedsovertrædelser.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

De 7700 forseelser er omtrent 1000 flere, end politiet kunne konstatere i 2019, på trods af at de i 2019 kontrollerede i en periode på fire uger i stedet for de tre i 2020.

Det er ikke kun hastigheden, som forældrene har problemer med, når de kører børnene i skole. 118 voksne benyttede ikke sikkerhedssele, og i 72 tilfælde var børnene ikke fastspændt.

Politiet tog desuden 87 personer i at bruge deres mobiltelefon, mens de kørte bil.

Politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Christian Berthelsen er stærkt bekymret over, at så mange mennesker begår trafikforseelser i forbindelse med skolestart.

– Færdselsloven er altså lavet for, at vi alle kan komme sikkert fra a til b, og i det her tilfælde er det for, at skolebørn kan komme sikkert til skolen, siger han.

Politiet har konstateret overtrædelserne ved den årlige kontrol, de foretager, i forbindelse med at danske børn starter i skole efter sommerferien.

Resten af skoleåret vil politiet løbende afholde kontroller på skolevejene, ligesom politiet næste år vil gentage den målrettede indsats vedrørende skolestart i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne.

/ritzau/

Foto: Rigspolitiet

Forfatter

Related posts

Top