Bodil Bjergbæk i Galleri Hesselbjerg

Da Bodil Bjergbæk i 2012 udstillede første gag i Galleri Hesselbjerg, kom hendes arktiske billeder desværre ikke med, da udstillingen kolliderede med en anden udstilling, og en del besøgende blev sikkert skuffede over ikke at se nogle af de billeder, der var blevet annonceret i forbindelse med omtale af udstillingen.

Men fra og med den 28. juli bliver der mulighed for at hendes arktiske billeder i galleriet, hvor de hænger i juli måned og lidt ind i august.

– Jeg betragter mig selv som landskabsmaler, inspireret af den omgivende natur – både her i Danmark, hvor jeg nu atter bor efter en del år i Sverige, men også naturen, som jeg har oplevet den i bl.a. Grønland, Sverige og på rejser til andre himmelstrøg. Når jeg færdes ude, er skitsebog og kamera mine faste følgesvende, og skitser og fotografier omsættes siden til malerier i mit atelier. Jeg holder dog også meget af at male på stedet, når vejret tillader det. Her har jeg dufte og lyde, og jeg forsøger at gengive den stemning, jeg selv oplever, fortæller Bodil Bjergbæk.

Hun er autodidakt, men har malet hos forskellige etablerede kunstnere og deltaget på kurser på Århus Kunstakademi, på højskoler o.l.

– Jeg forsøger hele tiden at dygtiggøre mig og lære nyt. Jeg har udstillet mange forskellige steder i såvel Sverige, Finland og Danmark – i kunstforeninger, på gallerier og på museer, – både på samlingsudstillinger og alene. Har senest været med på censurerede udstillinger i Bjerringbro og Sydjylland. Jeg er medlem af Nordvestkunst, der er et netværk for kunstnere, gallerier m.v. i Nordvestjylland (Holstebro, Lemvig og Struer kommuner), fortæller Bodil Bjergbæk.

De billeder, hun udstiller i Galleri Hesselbjerg, er alle inspireret af Grønland, hvor hun har boet med sin familie i adskillige år. Billederne viser både den smukke natur, men også noget af det barske i naturen.

”Indtryk fra Arktisk” – Bodil Bjergbæk i Galleri Hesselbjerg, Mors.

Forfatter

Related posts

Top