Bliver der udskrevet valg tirsdag eller onsdag?

Meget tyder på, at Statsminister Helle Thorning Schmidt er tæt på at udskrive folketingsvalg.

I altfald er hun og hendes nærmeste politiske rådgiver, Finansminister Bjarne Corydon i disse dage i tæt kontakt med spindoktoren Noa Reddington og den øverste top i partiets organisation for at diskutere valg ovenpå, at De Radikale har overladt det til statsministeren at trykke på knappen.

Med dagens offentliggjorte økonomiske tal, der aflyser krisen, peger pilen i retning af, at der udskrives valg indenfor de kommende 2-3 dage. Hvis ellers meningsmålingerne ikke ser helt umulige ud.

Omvendt har regeringen brugt alle de penge, man har kunnet finde til projekter overalt i landet, og den vil ikke kunne holde dampen oppe henover sommeren, hvis valget først kommer til efteråret. Så skulle den traditionelle “gaveuddeling” forud for et valg, være skubbet til efter sommerferien.

Enhedslisten i tidsnød
Hertil kommer, at Finansminister Bjarne Corydon skal i samråd tirsdag omkring DONG-sagen. Venstre vil formnentligt ikke give ministeren et mistillidsvotum fordi partiet grundliggende er enige om, at sager om salg af fx. DONG kan indeholde oplysninger, som eventuelle budgivere kan have en rimelig ret til at få hemmeligholdt. Venstre risikerer nemlig at ende i samme situation, hvis de vinder regeringsmagten og sælger yderligere ud af statens selskaber.

Derfor er det usandsynligt, at der kommer et mistillidsvotum imod Corydon.

Det vil så give lidt pressemæssige skrammer og Enhedslistens Frank Aaen vil få endnu et par “minutes of fame” i medierne på falderebet på hans folketingskarriere, da falder for partiets rotationsprincip.

Dertil kommer, at flere spekulerer i, at valget skal udskrives inden den 5. juni for, at partiets stemmesluger Johanne Schmidt Nielsen grundet partiets interne regler kan genvælges for endnu en periode i Folketinget.

Sent valg bliver et problem
Omvendt kan et valg alt for tæt på sommerferien, blive et problem i forhold til vælgerne og derfor skal selve udskrivelsen af valget ske senest i een absolutte start på juni til afholdelse tre uger senere.

Mit bud er, at der Folketingsvalg i Danmark den 16. (så skal valget udskrives imorgen tidsdag) ELLER tosdag den 22. juni.

Massiv dækning af valgets lokale kandidater
Radio Limfjord og LimfjordUpdate.dk dækker de lokale kandidater og afholder også det eneste store lokale valgmøde, som iøvrigt også sendes direkte på radioen.

Vi mener, at det kommende folketingsvalg er vigtigere for Thy Mors og Vest-Salling end nogensinde før. Der står meget på spil for lokalområdet : hele diskussionen om udviklingen af yderområderne, infastruktur som Hanstholm samt vore store hovedveje i området (A26 mv.), om statslige arbejdspladser til området, om fødevaresektorens rammevilkår hvor hver femte i vores område, henter det daglige brød – og så videre.

Derfor dækker vi valget massivt.

FV 2015 – fordi Folkestyret er vigtigt !

Forfatter

Related posts

Top