Blidstrup Efterskole slår velgørenhedsrekord igen

I weekenden afholdte Blidstrup Efterskole deres årlige adventsstue, og traditionen tro gik alt overskud til velgørenhed.

De sidste 3 år har skolen valgt at støtte et af Mission Afrikas projekter i Cameroun, som hjælper gadebørn tilbage på sporet i form af projekt “Pearls of the Street”, og pengene skulle igen i år gå til netop dette projekt.

Overskuddet blev i år på intet mindre end 36.028 kroner, som er personlig rekord.

– Vi er rigtig stolte af det store beløb som blev samlet ind via salg i vores boder, tombola og cafeen. Vi har altid en utrolig hyggelig dag med masser af besøgende, og uden dem kunne det selvfølgelig ikke lade sig gøre. Desuden møder vi altid en fantastisk opbakning fra øens lokale virksomheder, som er meget gavmilde med donationer til vores tombola, som hvert år er et af de største trækplastre, fortæller PR-medarbejder Iben Have.

Stolte elever
Adventsstuen på Blidstrup Efterskole er kulminationen på en hel uges hårdt arbejde i det der kaldes samfundsugen med overskriften “Mission Gadebørn”.

Her forvandles skolen til et minisamfund med producerende værksteder, hvor elever og medarbejdere knokler for at fremstille en masse fine produkter, samle ind til tombola og amerikansk lotteri, bage kringe til cafeen og opstille legeland i hallen. Hvert år laves der pynt, godter og gaver som kan variere alt efter trend, efterspørgsel og elevernes interesser. I år kunne man f.eks. finde filthjerter, hånddrejede juletræer, adventskranse, hjemme-julebag, grydelapper, dørkranse, smedejernsengle, flettehjerter i traktorslange, flagranker mm. i boderne.

– Vi elsker denne tradition, og glæder os hvert år til at tælle kassen op kl. 16.00 når boderne lukkes. Alle besøgende inviteres afslutningsvis i vores fællessal til julesang og opråb af amerikansk lotteri og ser lidt billeder fra ugens hektiske gang, alt imens der tælles penge. Når beløbet er talt op, offentliggør forstanderen det i salen og der laves en lille ceremoni ud af det. Det er så festligt og eleverne er bare så stolte, fortæller Iben Have.

Forfatter

Related posts

Top