Blidstrup Efterskole har stor succes med håndværkerlinje

På Blidstrup Efterskole på Mors har man stor succes en håndværkerlinje.

Håndværkerlinjen har netop afsluttet en uges praktik, og 5 af eleverne fra 10.klasse har allerede fået en lærerplads, inden de skal i gang med grundforløbet på erhvervsskolerne. Det betyder, at de kan springe grundforløb 1 over og gå direkte til grundforløb 2. Dermed sparer de et halvt år på skolebænken, skriver skolen på sin hjemmeside:

– Det er altså ikke bare en uges tidsfordriv, eller en ekstra fejedreng virksomhederne får, når vi sender eleverne afsted i erhverspraktikken. Vi bestræber os på at give de unge mennesker en god grundviden, en bred praktisk erfaring og teoretisk viden med fra undervisningen, som de kan bruge når de møder på virksomhederne. De er altså klædt på til opgaven, og er ikke bange for at tage fat og vise hvad de kan. Og samtidig er virksomhederne gode til at benytte sig af deres kompetencer, og give dem opgaver som er både spændende og lærerige.

Om håndværkerlinjen
Håndværker linjefaget er for dig med kloge hænder, for dig med lyst til at afprøve fag som murer, tømrer, elektriker og mekaniker. Du vil komme til at prøve kræfter med mange forskellige opgaver, alt fra fliselægning og byggearbejde til vedligeholdelse af skolens maskinpark. På linjen bliver du godt rustet til en eventuel fremtid indenfor håndværkerfagene.

Skolen har gode aftaler med lokale virksomheder, der gerne hjælper i forbindelse med virksomhedspraktik, linjen har hjulpet mange af eleverne med en fast læreplads efter deres endt efterskoleophold.

Foto: Blidstrup Efterskole (arkiv)

Forfatter

Related posts

Top