Blidstrup Efterskole donerer 34.000 kr. til velgørenhed

Lørdag d. 25 nov. afholdte Blidstrup Efterskole deres årlige adventsstue, og traditionen tro gik alt overskud til velgørenhed. I år har skolen valgt at støtte et af Mission Afrikas projekter i Cameroun, som hjælper gadebørn tilbage på sporet i form af projekt “Pearls of the Street”.

Overskuddet blev i år på intet mindre end 34.185 kroner.

– Vi er rigtig stolte af det store beløb som blev samlet ind via salg i vores boder, tombola og cafeen. Vi har altid en utrolig hyggelig dag med masser af besøgende, og uden dem kunne det selvfølgelig ikke lade sig gøre. Desuden møder vi altid en fantastisk opbakning fra øens lokale virksomheder, som er meget gavmilde med donationer til vores tombola, som hvert år er et af de største trækplastre, fortæller PR medarbejder Iben Have.

 Stolte elever
Adventsstuen på Blidstrup Efterskole er kulminationen på en hel uges hårdt arbejde i det vi kalder samfundsugen. Her forvandles skolen til et minisamfund med producerende værksteder, bank, jobcenter, reklamebureau, eventfirma og meget, meget mere.Eleverne skal selv forvalte samfundet og sørge for, at der bliver fremstillet en masse varer, som så bliver sat til salg til adventsstuen. Hvert år laves der pynt, godter og gaver som kan variere alt efter trend, efterspørgsel og elevernes interesser. I år kunne man f.eks. finde filthjerter, hånddrejede juletræer, adventskranse, hjemme-julebag, bolcher, vildtophæng, vinreoler, flettehjerter i traktorslange, flagranker mm. i boderne.

Vi elsker denne tradition, og glæder os hvert år til at tælle kassen op kl. 16.00 når boderne lukkes. Alle besøgende inviteres afslutningsvis i vores fællessal til julesang og opråb af amerikansk lotteri og ser lidt billeder fra ugens hektiske gang, alt imens der tælles penge. Når beløbet er talt op, offentliggør forstanderen det i salen og der laves en lille ceremoni ud af det. Det er så festligt og eleverne er bare så stolte, fortæler Iben Have.

Forfatter

Related posts

Top