Bjergbestiger besøgte Morsø Gymnasium

Rasmus Kragh , som er den første dansker på toppen af Mount Everest uden brug af kunstig ilt, besøgte tidligere på ugen Morsø Gymnasium, hvor han fortalte om sine oplevelser og kampen for at nå toppen.

Han fortalte om det at sætte sig et mål og turde forfølge det, og hvilke omkostninger det har kostet undervejs på hans lange rejse mod toppen. Fortællingen blev tilsat fantastiske billeder fra toppen og videoer fra bjergbestigningen, som viste de voldsomme kræfter, der findes på dette kæmpe bjerg.

2 mislykkedes forsøg
Han fortalte også om sine mislykkede forsøg i 2017 og 2018, hvor vejrforholdene satte en stopper for rejsen, og hvordan man overvinder disse skuffelser og forsøger en gang til. Og d. 23. maj 2019 lykkedes det så endelig for Rasmus. Han satte dermed stor fokus på at viljestyrke kan bære en langt.

Eleverne havde mulighed for at stille spørgsmål bagefter, og på spørgsmålet om hvad man nu kunne sætte sig af mål efter at have besteget verdens højeste bjerg, svarede Rasmus, at han nok skulle finde sig flere spændende mål, men at det indtil videre var at blive færdig med sin bog, som udkommer i løbet af 2020.

Foto: Morsø Gymnasium

Forfatter

Related posts

Top