Billigere billetter til bus og tog har lille klimaeffekt

Langt flere ville rejse med kollektiv trafik, hvis billetterne til de kollektive transportformer bliver markant billigere. Men ser man isoleret på effekten på klimaet, vil den være meget begrænset.

Det er konklusionen i en rapport, som konsulentfirmaet Incentive har lavet for Transportministeriet. Det skriver DR.

At billigere billetter ikke kommer til at gavne klimaet nævneværdigt skyldes, at mange af de nye passagerer tidligere vil have været fodgængere eller cyklister – og altså ikke bilister.

Enhedslisten har foreslået at sænke prisen på billetter med 30 procent i forbindelse med de verserende forhandlinger om en ny finanslov. Transportminister Benny Engelbrecht (S) kalder det et “sympatisk forslag”, men vil ikke sænke billettaksterne for klimaets skyld. Ifølge rapporten vil en nedsættelse af billetpriserne på 30 procent øge antallet af passagerer med 26 procent. Til gengæld vil de billigere billetter koste statskassen 2,2 milliarder kroner om året.

Samtidig vil de lavere billetpriser give en reduktion på cirka 40.000 ton CO2 om året. Det svarer til 0,3 procent af det samlede udslip fra landtransport.

Foto: NT

Forfatter

Related posts

Top