Billedskolepoder er biennale-klar

Det har været en kreativ forårssæson i Plantagehusets værksted, og nu rundes det hele af med bravour – der er både ferniseringer og deltagelse på verdens første internationale grafikbiennale for børn.

I sidste uge præsenterede de stolte elever fra 3.-6. klasserne deres spraglede bud på drømmebyer anno 2016.
Annette Falk Lund, der er cand.mag. og autodidakt billedkunstner, har varetaget undervisningen, og der er blevet brugt et væld af materialer i bykonstruktionerne – især genbrugsmaterialer, eleverne selv har medbragt, er i den grad blevet upcyclet.

I eftermiddag er det så 12 af de yngste elevers tur til at præsentere forårets kreationer – både forældre og andre interesserede er velkomne til at komme og se 0.-3. klassernes arbejder. Ambitionerne for billedskoleholdet rækker dog langt ud over kommunegrænsen, eleverne er nemlig tilmeldt verdens første internationale grafikbiennale for børn, som Fyns Grafiske Værksted netop har stablet på benene. Den ambitiøse konkurrence er for alle børn i alderen 5-15 år, og emnet for denne 1. biennale er H. C. Andersens eventyr.
Billedkunstner Pia Skogberg, der har stået for undervisningen fortæller: -Det er altid skønt med børn, de har jo masser af energi, og så handler det om at gribe børnenes spontanitet. Det må ikke blive for omstændeligt, da de skal beholde gnisten. Vi har arbejdet med grafik og tryk på forskellige måder, og faktisk har vi lånt en dybtrykspresse af en af børnenes forældre, så vi kunne producere de værker, der skal med på biennalen.

Pia Skogberg er daglig leder på Det grafiske Værksted på Kirsten Kjærs Museum og underviser i freelance-projekter for børn og voksne. Til efteråret vil hun igen undervise et hold på Thy Billedskole.

Eftermiddagens fernisering finder sted i Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted.
Tidspunkt: Mandag den 30. maj kl. 17

Forfatter

Related posts

Top