Bilist risikerer 8 år fængsel for at bringe andres liv i fare

De fire personer, som fredag kort før middag, blev anholdt efter et større drama i rundkørslen ved Jem & Fix i Nykøbing, slap for at blive stillet for en dommer – for nu.

Anklagemyndighedens jurister mente altså ikke, at der trods fund stoffer og våben, var grundlag for at fremstille dem i en grundlovsforhør.

De fire anholdte var en 25-årig kvinde og en 22-årig mand fra Nykøbing samt en 25-årig mand fra Frederikshavn og en 28-årig mand uden fast bopæl. René Carlsen fra lokalpolitiet i Thisted fortæller, at to mændene er “særdeles godt kendt” af politiet, mens de to øvrige implicerede blot er “godt kendt” af ordensmagten.

Da en patrulje mødte de fire personer i en bil i fredags, besluttede betjentene at bringe bilen til standsning men måtte i sidste ende ty til med forsæt at påkøre bilen med de fire personer, før køretøjet blev bragt til standsning.

I bilen blev der efterfølgende fundet et knojern og en jagtkniv med et godt 10 cm. langt blad, samt noget amfetamin og nogle tyvekoster fra et indbrud på Mors for nyligt samt et indbrud i Nordjyllands politikreds.

Føreren blev i forbindelse med anholdelsen sigtet for at have kørt i en ikke-indregistreret bil og under påvirkning af narkotika. Derudover kørte han bil i frakendelsestiden. Slutteligt er han blevet sigtet for at have bragt andres liv eller førlighed i fare jf. straffelovens paragraf 252, som har en straframme på op til 8 års fængsel.

Efter anholdelsen blev der foretaget ransagninger på to adresser, men der blev ikke i den forbindelse fundet noget af interesse for politiet.

Foto: Politi.dk

Forfatter
Tags

Related posts

Top