Biler i bitter mudderkamp

Det kommer næppe som en overraskelse, at vinteren og hele 2017 har været ualmindelig våd. Jorden er mættet med vand, og det betyder, at der flere steder står blankt vand på grusveje, markveje og stier, ligesom rabatter er bundløse og grusparkeringspladser er så mudrede, at bilister hverken kan komme frem eller tilbage. Det skaber ekstra travlhed hos SOS Dansk Autohjælps specialenheder.

– Vi oplever lige nu mange biler, som simpelthen synker, siger vagtchef hos SOS Dansk Autohjælp i Odense, Sven Riggelsen.

– Tidligere har fastkørte biler primært været et problem for landmændene, når de kører med de store maskiner på markerne, men i øjeblikket får vi helt ufatteligt mange opkald også fra erhvervskøretøjer og personbiler, der sidder ubehjælpeligt fast på strækninger, hvor de ellers er vant til at kunne køre, fortsætter vagtchefen.

Dyr ventetid
Uanset type køretøj, kan det være svært for vejhjælpen at få bilister hjulpet ud på farbar vej igen.

– Ofte er bilisten kørt fast et stykke inde på for eksempel en grusvej. Det betyder, at vores almindelige assistancebiler ikke altid kan komme frem, men at vi skal have særligt terrængående køretøjer i brug – og dem har vi færre af, fortæller Sven.

SOS Dansk Autohjælp oplever særligt mange erhvervskøretøjer, der kører fast – lige fra skraldemænd og håndværkere til hjemmeplejen, som måske ikke har det nødvendige lokalkendskab til at undgå de bløde rabatter. Selvom vinteren har været mild, er vinterdæk en klar fordel, da de giver et bedre vejgreb i disse situationer.

– Erhvervsbilisterne er de helt store tabere her, fordi de spilder en masse tid – og kroner – mens de holder stille, siger Sven Riggelsen.

Han råder derfor bilister til ikke blot af følge gps’en blindt, men at være opmærksomme, når de forlader alfarveje og begiver sig ud på mindre befæstede veje.

Foto: SOS Dansk Autohjælp

Forfatter

Related posts

Top