BILA sikrer kæmpeordre i en svær tid

Danmark er lukket for corona, men åben for business.

Hos Danmarks største automationshus BILA, der har hovedsæde på Mors, arbejder medarbejderne på højtryk.

Virksomheden har netop landet en kæmpeordre til den norske lakseindustri.

Norske SalMar vil bygge en ny fabrik, InnovaNor, i Lenvik Kommune i Norge, som skal sætte nye standarder for innovative og effektive løsninger i lakseindustrien. BILA bidrager med et innovativt sorterings- og pakkeanlæg, der skal håndtere tusindvis tons af laks.

En af verdens mest effektive laksefabrikker
SalMars nye fabrik forventes at blive en af verdens mest effektive laksefabrikker, hvor kombinationen af maksimal automation og innovation er ingredienserne til succes. BILA er samarbejdspartner i projektet og skal levere en innovativ fuldautomatiseret palleteringsløsning, der omfatter håndteringen og pakningen af laksekasser.

Den banebrydende løsning blev første gang implementeret af BILA hos en kunde i 2019, også i laksebranchen, og det er nu igen bevist, at konceptet giver kunderne store muligheder. Fabrikken forventes at stå klar til drift i midten af 2021.

– Vi er stolte af, at SalMar valgte os som samarbejdspartner til den nye, ambitiøse InnovaNor fabrik. SalMar er frontløber i branchen, når det omhandler produktivitet og effektivitet – de løfter det hele op på et nyt niveau, og sætter standarden for fremtiden i laksebranchen, siger Jesper Højmark Pedersen, Market Unit Manager hos BILA.

SalMar foretrak BILA
Mange leverandører viste interesse for at levere palleteringsløsningen til InnovaNor. I samspilsfasen op mod udvælgelsen af leverandører udviste BILA et stærkt engagement både med hensyn til driftserfaring og konkrete forbedringstiltag til vores anlæg på Frøya, InnovaMar.

Samtidig bidrog BILA meget konstruktivt til at få udarbejdet en robust, fleksibel og ikke mindst dynamisk løsning, der til enhver tid kan imødekomme SalMars krav til palleteringsanlægget, konstaterer Ole Meland, Teknisk Chef, SalMar AS.

Forfatter
Tags

Related posts

Top