Besparelser: Ældreminister kaldes i samråd

Der mangler 17,2 millioner kroner i kassen på sundheds- og ældreområdet i Thisted. Derfor er der i de kommende år lagt op til massive sparerunder.

Og Thisted Kommune er langt fra den eneste der skal spare på ældreområdet. I en rundspørge fra Politiken Research svarer ca. halvdelen af de 57 kommuner der har svaret, at de allerede har gennemført besparelser i år. Ni af dem siger ja til, at “nye udfordringer siden budgetvedtagelsen for 2019 nødvendiggør akutte besparelser og nedskæringer i ældreplejen”.

Ældreminister kaldes i samråd
Ældreordfører Astrid Krag (S) siger til Ritzau, at ældreplejen er underfinansieret – både på grund af det stigende antal ældre og børn.

– Det her siger noget om, at kommunernes økonomi i forhold til velfærd er presset, og at velfærden har været underfinansieret de seneste år, siger hun.

Krag fortæller derudover, at S agter at kalde ældreminister Thyra Frank (LA) i samråd om konsekvenserne af besparelserne.

Hos regeringspartiet Venstre lyder det, at området har været prioriteret.

– Det er klart, at kommunernes udmeldinger giver anledning til dybe panderynker, siger sundhedsordfører Jane Heitmann til Ritzau.

– Men vi har jo løftet de kommunale budgetter med blandt andet en værdighedsmilliard om året, ligesom vi har hævet den kommunale serviceramme.

I Thisted har forvaltningen har indstillet, at pengene hentes fra visitationen, hjemmeplejen og Vibedal – og samtidig kan det ikke afvises at det vil få både konsekvenser for personalet og serviceniveauet.

Forbruget skal årligt reduceres med 4,5 millioner kroner i perioden 2019-2021. Derudover skal der findes penge til at afvikle den gæld der er blevet oparbejdet i 2018.

Punktet er på økonomiudvalgets møde 24. april,

/ritzau/

Foto: Les Kaner

Forfatter

Related posts

Top