Besøger alle plejehjem på Mors: Syngende julekort på vej

December er årstiden for juletraditioner på tværs af generationer. Men lige nu er landets plejehjem lukket ned og mange ældre sidder uden udsigt til at fejre jul med deres nærmeste.

Kulturmødet Mors og Højskolen Mors sender derfor et syngende julekort med en kærlig hilsen til plejehjem på Mors. Det sker mandag den 14. december.

– Lige præcis nu kan kunsten være med til at skabe lys i en lidt svær tid. Sangen er noget af det stærkeste, vi har. Det er sangen, der tømrer traditionerne fast omkring juletræet. Ofte er det sangene, der bringer minder tilbage til alle de gode oplevelser, vi har i vores liv. Vi håber at kunne bidrage til at fremkalde lidt af det ude hos de ældre, siger Trine Bang, direktør Kulturmødet.

Når højskoleeleverne på mandag sætter sig ind i bussen, så besøger de i alt seks plejehjem rundt på øen. De vil stille sig op med tændte fakler foran hvert plejehjem og spille et udvalg af jule-klassikere og egne sange. De ældre kan opleve koncerten i tryg afstand indenfor, hvor de med vinduet på klem kan synge med eller blot nyde oplevelsen.

Højskolen på Mors åbnede i august i 2020, og højskoleforstander Nikolai Seidelin glæder sig til at  sende sine første elever ud til øens plejehjem, som en fin afslutning på året.

– Vi glæder os til at sende musikalsk julekort med en kærlig hilsen fra Højskolen Mors. I en tid hvor mange oplever afsagn må vi tage fantasien i brug og række ud efter hinanden på nye
måder. Med denne koncertrække får vi skabt en følelse af fællesskab på tværs af generationer, siger han.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen er glad for at to af øens store kulturinstitutioner går sammen om så fin en idé.

– Julen for de ældre på Mors kan godt gå hen og blive ekstra hård. Mange kommer til at sidde alene, fordi corona-pandemien har afskåret en del ældre fra at fejre jul med deres nærmeste. Det
glæder mig, at Kulturmødet og Højskolen er gået sammen om at give de ældre lidt, de kan glædes over. Det varmer i en tid, hvor vi skal passe på hinanden, udtaler han.

Højskolen Mors synger ved følgende plejehjem d. 14.12
• Morsø Afklaringscenter (Øster Jølby): Kl. 9.30
• Rolstruplund Plejecenter (Nykøbing Mors): Kl. 9.45
• Plejecenter Fjordglimt (Nykøbing Mors): Kl. 11.00
• Johan Riis Minde: (Nykøbing Mors): Kl. 11.00
• Ansgarhjemmet (Øster Jølby): Kl. 16.30
• Hvidbjerg plejecenter (Hvidbjerg): Kl. 17.00

Alle arrangementer forventes at vare ca. 25 min.

Arkivfoto: Kulturmødet Mors

Forfatter

Related posts

Top