Besøg af folketingskandidater: Morsø Kommune siger nej mens Thisted siger ja

Skal folketingskandidater have lov til at besøge kommunale arbejdspladser og institutioner i forbindelse med deres valgkamp? Det skal kommunalbestyrelsen i Thisted diskutere på et møde i aften, mens emnet også er på dagsordenen i Morsø Kommune’s økonomiudvalg i morgen.

I forbindelse med folketingsvalget i 2015 udarbejdede Morsø Kommune nogle retningslinjer hvori der bl.a. står at:

“Besøg kan ikke finde sted, når der er udskrevet folketingsvalg.”

– Jeg vil ikke bruge udtrykket, at man ikke er velkommen. Jeg synes bare det er vigtigt, at vi får nogle retningslinjer så det ikke bliver en sand folkevandring fra det øjeblik der er udskrevet valg, fortæller borgmester Hans Ejner Bertelsen og fortsætter:

– Det er ikke sådan, at vores folketingspolitikere slet ikke er velkomne, for vi vil jo rigtig gerne fortælle om vores udfordringer og også om de ting der lykkes for os.

Han understreger, at han finder det vigtigt i det mindste have snakken før der udskrives valg til folketinget. Og om de interne retningslinjerne så skal lempes en smule vil tiden vise.

I Thisted Kommune står der intet om, at folketingspolitikerne ikke må aflægge de kommunale arbejdspladser og institutioner et besøg i forbindelse med et folketingsvalg. Og det er der flere grunde til fortæller borgmester Ulla Vestergaard:
.

.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top