Beslutning om fjernstyring vækker forundring

Venstre’s erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thisted-kredsen, slutter sig til koret af kritikere, der mener det er en dårlig ide at fjernstyre bl.a. Vildsundbroen fra Aalborg fra næste år.

Transportministeriet har godkendt Vejdirektoratets forslag om fjernstyring, hvilket forundrer Torsten Schack Pedersen:

– Tidligere var Socialdemokratiet og min lokale kollega Simon Kollerup (erhvervsminister og ligeledes valgt i Thisted-kredsen, red.) imod automatiseringen. Men nu gennemføres det af en socialdemokratisk regeringen. Det er svært at se logikken i det forløb, lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Først for så imod
Erhvervsordføreren har selv tidligere været for en automatisering, hvilket bl.a. kommer til udtryk i et læserbrev fra 2016, som Torsten Schack Pedersen sammen med den daværende transportminister Hans Christian Schmidt var afsender på. Senere ændrede senere sit synspunkt:

– Jeg har selv lyttet til den lokale bekymring, da Vejdirektoratet første gang lagde forslaget på bordet. Og derfor gennemførtes forslaget heller ikke under Venstres regeringstid.

Torsten Schack Pedersen under et besøg på Vildsundbroen i 2016. Arkivfoto

Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) har tidligere udtrykt bekymring i forhold til automatiseringen af broen. Og den bekymring deles af Torsten Schack Pedersen:

– En betjening fra Aalborg kan føre til forsinkelser, hvis der er driftsstop på broen, som med sin alder desværre må forventes.

Lokale arbejdspladser flyttes væk
Desuden vil automatiseringen flytte arbejdspladser væk fra lokalområdet idet det nuværende personale er blevet opsagt og i stedet tilbudt ansættelse i Aalborg.

– Regeringen er god til at tale om en Danmark i balance, men når det gælder konkret handling, så går det desværre ofte den forkerte vej. Denne sag er desværre endnu et eksempel herpå, lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Først imod så for – eller?
Han vil nu stille spørgsmål til transportministeren om de forventede konsekvenser af automatiseringen. Han vil ligeledes spørge erhvervsminister Simon Kollerup til hans holdning i sagen på baggrund af udtalelserne tilbage fra 2016.

Dengang sagde Kollerup bl.a.:

– Vi kan risikere, at den gamle mekaniske bro kan opleve problemer med broklappen, hvilket sker i ny og næ, og sådan noget altså kræver en rask mand, som hopper ned til tandhjulene og fixer problemet. Det kan man ikke klikke på en mus i København og ordne.

– Grundlæggende er jeg bekymret for vores lokale tryghed. Hvis livsvigtige ambulancekørsler ikke kan krydse broen bare én eneste gang, så vil en automatisering jo være utilgiveligt, sagde den nuværende erhvervsminister tilbage i 2016.

LÆS OGSÅ:

– En fuldstændig forkert retning at gå!

 

Forfatter

Related posts

Top