Bekymrende: Danskerne undlader i stor stil at kontakte lægen

De praktiserende læger i Nordjylland oplever, at antallet af konsultationer er blevet næsten halveret i de seneste uger. Det samme er tilfældet for Lægevagten.

Og det skaber bekymring hos lægerne:

– Vi er bekymret for, om der er patienter, der venter for længe med at reagere på nogle symptomer, som slet ikke handler om corona. Vi frygter, at der er patienter, der har helbredsproblemer, der ikke bliver håndteret i tide, siger formand for PLO Nordjylland, Annemette Alstrup.

Faktum er, at patienter gerne må tage kontakt til sin egen læge, også selvom det ikke omhandler frygten for coronavirus. Det foregår blot på en lidt anden måde i dag end vi er vant til.

Du skal altid ringe først eller sende en mail til din læge – og altså ikke møde fysisk op hos din praktiserende læge. Du kan opleve, at konsultationen med lægen bliver erstattet af en samtale over telefon eller over video.

– Hvis det er nødvendigt med en undersøgelse eller kontrol af din sygdom, vil du stadig få tilbudt en konsultationstid eller et sygebesøg, lyder meldingen idag fra Region Nordjylland.

Forfatter

Related posts

Top