Barnestjerne besøger Fur med ny bog

I 1962 havde Fur besøg af et filmhold fra Saga Film A/S. I løbet af en uges tid blev der optaget scener til filmen ”Venus fra Vestø”. Blandt deltagerne var der nogle af de kendteste navne i dansk film, heriblandt Jan Priiskorn Schmidt, der er dansk films mest benyttede barneskuespiller til dato.

Nu har han skrevet sin selvbiografi. I anledning af udgivelsen kommer Jan Priiskorn Schmidt til Fur den 2. oktober, hvor man kan købe bogen og få den signeret af forfatteren. Det sker på Fur Fossiler fra kl. 16-17; der er gratis adgang – og der er gratis færge til Fur.

– Der er stadig en del på Fur, der husker optagelserne i 1962. Der er endda nogen, der medvirkede som statister i filmen. Andre har givet de fotografier til Fur Lokalarkiv, der er brugt i bogen. Jeg håber, alle kommer forbi museet for at gense barneskuespilleren, udveksle nogle erindringer og måske købe en bog med dedikation, fortæller Museumsinspektør John Brinch Bertelsen.

Barnestjerne trak sig tilbage som 21 årig
Med en karriere, der strakte sig over 24 film, er Jan Priiskorn Schmidt til dato dansk films mest benyttede barneskuespiller. I sin tolv år lange karriere spillede han sammen med filmbranchens største danske stjerner, blandt andre Dirch Passer, Ove Sprogøe og Ghita Nørbye, og medvirkede i filmene Sommer i Tyrol, Min søsters børn, Flådens friske fyre og mange flere…..

I en alder af 21 år trak Jan Priiskorn Schmidt sig tilbage fra offentligheden. Gennem 45 år har han undgået enhver kontakt med pressen og medierne og forsøgt at lægge tiden som barneskuespiller bag sig. Indtil nu.

”Barnestjernen fra Bryggen” er Jans personlige fortælling om en turbulent barndom som landskendt skuespiller. Jan Priiskorn Schmidt fortæller ærligt og åbenhjertigt om sin barndom i dansk film og i arbejderkvarteret på Islands Brygge, om livets op- og nedture, om tidens store ikoner og om de indre dæmoner.

Det er en fortælling om en ung mand, der fik en filmkarriere forærende, og som valgte at vende den ryggen, at gå sine egne veje og tage kampen op med sig selv og omverdenens konstante opmærksomhed. Barnestjernen fra Bryggen er blevet til i samarbejde mellem Jan Priiskorn Schmidt og journalist Klaus Thodsen igennem en lang række interviews. Bogen er illustreret med over 70 private fotos, sjældne filmbilleder, fotos fra lokalhistoriske arkiver og avisartikler.

FAKTA:
”Barnestjernen fra Bryggen – Den fulde historie efter 45 års tavshed”
Skrevet af Jan Priiskorn Schmidt og journalist Klaus Thodsen
299,95 kr. vejl. Sælges i alle landets boghandlere.
Udkommer 27. september 2017 på forlaget Vild Maskine.

Foto: Frej Rosenstjerne

Forfatter

Related posts

Top