Bankgebyrer: Foreningernes økonomi er presset

Som omtalt for en måneds tid siden bliver det dyrere for foreninger at have en bankkonto.

En prisundersøgelse fra Altinget viser, at det kan koste helt op til 3000 kroner bare at oprette en konto. Dertil kommer årlige gebyrer på op til 4000 kroner.

Godt halvdelen af bankerne, som har deltaget i prisundersøgelsen, har hævet deres gebyrer siden 2018. Og det presser foreningernes ofte skrøbelige økonomi, lyder det fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde, som oplever en markant stigning i antallet af henvendelser fra foreninger, der føler sig presset af bankgebyrerne.

– De første næsten fem måneder af 2019 var der ingen foreninger, der kontaktede os om høje bankgebyrer. Men siden er vi løbende blevet kontaktet af foreninger, der er frustrerede over gebyrernes raketfart, siger centerchef Laura Auken til Altinget.

En af de foreninger, som oplever de stigende bankgebyrer, er Morsø Skakklub. Klubben skal fra nytår betale 2200 kroner om året for sine bankforretninger i Jyske Bank:

Udsnit af brevet som Jyske Bank har sendt til Morsø Skakklub.

– Det er en helt utrolig grådighed Jyske Bank kommer med. Hvorfor skal små foreninger i Danmark slagtes, bare fordi Jyske Bank skal tjene mere til højere lønninger på direktionsgangen og endnu flere gyldne håndtryk, lød det den 24. september fra Claus Hansen, holdleder i Morsø Skakklub.

Hvor konti for privatpersoner er simple, er foreningskonti en anden sag, fortæller Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør hos Finans Danmark.

– Foreninger bliver betragtet som erhvervskunder, selvom de ikke nødvendigvis er erhvervsdrivende, da de sikringsmæssigt er at betragte som erhverv. Det skyldes, at der er mange posteringer og håndteringer, som skal klares, og det betyder, at der er betydeligt mere arbejde, siger Kjeld Gosvig-Jensen til Altinget.

LÆS OGSÅ:

Jyske Bank forsvarer prisændringer for foreninger

 

Forfatter

Related posts

Top