Banebrydende YouTube-festival i Thy søger frivillige

Den første weekend i september kan KulturRummet i Thisted byde på Danmarks første YouTube-festival med fokus på online-fællesskaber. Festivalens to dage vil byde på workshops, scenearrangementer, talks og filmvisninger om YouTubes fascinerende, men ofte misforståede univers, og hele projektet sker i samarbejde med både KulturRummets ungdomsmiljø, URT, samt det unge demokratiprojekt fra Thy, DemokraTour.

Lige nu er alle detaljer stadig oppe i luften, da det er festivalens fremtidige frivillige, som kommer til at bestemme de endelige aktiviteter. I første omgang skal de festivalfrivillige findes.

Festival døbes af deltagerne
Første møde om festivalen bliver torsdag den 22. februar, hvor alle fremmødte både kan høre om projektet – og være med til at beslutte selve navnet på festivalen.

– Du behøver ikke at have prøvet noget lignende før for at være med. Bare kom til infomødet, få et stykke kage og hør lidt om projektet. Vi bestemmer selv, hvordan vi gør det her, siger projektleder Emilie Giese, der er selverklæret YouTube-nørd.

Det skal altid være sjovt at være frivillig
Med festivalen ønsker KulturRummet at give de unge nogle anderledes rammer, hvor de kan skabe noget, som de selv synes er fedt. Som tak for indsatsen får alle frivillige desuden en skriftlig udtalelse fra KulturRummet. Projektet giver altså både de unge nogle gode oplevelser med frivilligt engagement samt brugbar erfaring – og et stykke papir på det.

– På længere sigt håber vi, at projektet vil give de unge blod på tanden til at skabe endnu flere spændende ungdomsaktiviteter på tværs af Thy. Derfor skal det frem for alt være sjovt at være med. For hvis man først én gang har haft en fed oplevelse med at engagere sig, er man langt mere tilbøjelig til at gøre det igen, lyder det fra Emilie Giese, der allerede har lagt den første lille teaser ind på netop YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=vBeHrjgX6rk

Sted
Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted

Tidspunkt
Torsdag den 22. februar kl. 16-17

Mødet er åbent og uforpligtende. Man dukker bare op.

Foto: Kulturrummet

Forfatter

Related posts

Top