Balance Danmark stiller spørgsmålstegn ved udligningsreform

Regeringen har endnu ikke fremlagt grundlaget bag udligningsreformen.

– Det gør det meget svært at vurdere, om modellen er fair og gennemskuelig, lyder det fra Balance Danmark, som på den baggrund har stillet en række spørgsmål til regeringen.

Balance Danmark kæmper for et Danmark i geografisk balance.

– Når vi ikke kan få beregningerne at se, må vi jo stille spørgsmålene. Det har vi så gjort i en længere kommentar til regeringens udspil, som vi i dag (søndag, red.) har sendt til indenrigsministeren, siger Kim Ruberg, formand for Balance Danmark.

– Vi spørger bl.a. regeringen, hvorfor Lemvig og København skal aflevere stort set det samme beløb ekstra pr. indbygger? Er det et udtryk for, at de to kommuners nuværende økonomiske grundlag er sammenligneligt?

– Beregningerne kan måske give svaret, men når vi ikke har dem, må vi stille spørgsmålene, og så må det jo være op til regeringen at give svarene, siger Kim Ruberg

Han slår fast, at Balance Danmark stadig tror, at regeringen har de rigtige hensigter, og at regeringens udspil vil forbedre balancen mellem kommunerne i Danmark. Men på det foreliggende og ufuldstændige grundlag ser det ud til, at især de mest udfordrede kommuner ikke får det nødvendige løft.

Lemvig Kommune står til at miste godt 16 millioner kroner i kommunal udligninger. Både Morsø, Thisted og Struer står derimod til at få mellem 12,9 og 17,7 millioner kroner mere.

LÆS OGSÅ:

Borgmester om udligning: – Det kom som en overraskelse

Foto: Anders Hviid

Forfatter

Related posts

Top