Bakkedal lancerer Juni-kalender som optakt til jul….

Igen er det blevet vildt populært at tilbringe sommerferien i Danmark, og havet og den rå natur i Thy har en særlig tiltrækningskraft.

Bakkedal er igen gået sammen med en række andre lokale producenter og har lavet en sommerkalender på nettet, der skal sætte Thy på landkortet.

– Godt nok er vi vant til blæst her i Thy, men vi blev næsten blæst omkuld, da vores julekalender om Thy blev besøgt 280.000 gange. Danskerne er åbenbart vilde med at kigge på Thy. Derfor synes vi også, at alle skal have muligheden for at følge med i, hvordan Thy ser ud om sommeren, fortæller Michael Pilgaard, marketing direktør hos Dragsbæk, der står bag Bakkedal.

Ud med Thailand – ind med Thy
Fremtidsforsker Louise Fredbo-Nielsen fra Future Navigator har forsøgt at sætte ord på det der med Thy:

– Vi har set Mallorca og dykket i Thailand. Nu søger mange danskere efter det autentiske – den rå og uslebne natur, hvor der er ro og plads til eftertanke. Det byder Thy på, og det er langtidsholdbart, siger hun.

Derfor er Thy i vinterdragt nu blevet afløst af Thy i sommerlys. Dragsbæk samarbejder med andre lokale producenter om en sommerkalender, hvor alle – hver dag i juni – kan åbne en låge på www.bakkedal.info. Kampagnen kan desuden følges på facebook.

Hver dag er der bag lågen et nyt billede fra Thy. Deltagerne kan være med til at navngive billedet, som er taget af en lokal hobbyfotograf, fx ses et vindblæst træ, som kan hedde ’Parasol i Thy’ eller ’Solfaktor i Thy’.

Susanne Worm har fanget en ildrød himmel over Thy, som deltagerne i Bakkedals sommerkalender skal navngive.

 

Sommerferie i Thy
Hver dag i juni bliver der trukket lod om lokale præmier blandt dem, der deltager i sommerkalenderen.

Det kan fx være lækre ophold, oplevelser i Thy eller lokale specialiteter. Som noget nyt udloddes denne sommer tre gavekort á 15.000 kr. til en sommerferie eller et sommerophold i Thy. Gavekortene findes i Bakkedals sommerbægre, som er trykt med særlige motiver af Thy på lågene. Man kan se, om man har vundet en sommerferie i bunden af bægeret med Bakkedal.

– Lysten til at samarbejde lokalt er virkelig stor og vokser hele tiden. Der er over 30 samarbejdspartnere, som sammen med os rigtig gerne vil sætte Thy på landkortet, siger Lene Alkemade, Senior Brand Manager hos Dragsbæk.

Skaffer turister til Thy
På Turistkontoret i på Det Gamle Rådhus på Store Torv midt i Thisted jubler turistchefen, der har samlet trådene blandt de lokale bidragsydere.

– De lokale aktører har selv budt sig til for at være med i samarbejdet og udlodder præmier. Alt fra tur på Harley Davidson i Thy, lokal whisky-smagning til sæl-safari og wellness. Det er virkelig en egn, som står sammen. Der er ingen tvivl om, at ”Fra os i Thy’ skaffer os flere turister til Thy. I Torvehallerne i København viste vi en af Bakkedals plakater under overskriften ’Fitnesscenter i Thy’, hvor en ung kvinde løber alene i klitterne. En dame kommer hen til mig og spørger: Kan jeg få nummeret til dét fitnesscenter?, fortæller Turistchef Ole Riis Christensen fra VisitThy.

Den lokale hobbyfotograf Svend Bunk har taget billede af mosekonen, der brygger i Thy.

Lokale fotografer bag de flotte fotos
De lokale sommerbilleder på Bakkedal er taget af hobbyfotografer fra området, som også brænder for at markedsføre Thy. Alle de tre fotografer, der stiller billeder til rådighed for sommerkalenderen, deltog også i julekalenderen.

Susanne Worm færdes ofte i Thy for at fange smukke øjeblikke i naturen med kameraet.

– Det er en fornøjelse af dele sine billeder med mennesker i hele landet, som gerne vil se billeder fra Thy. Jeg tror, det er ved at gå op for mange, at man ikke behøver at rejse til eksotiske rejsemål for at opleve storslået natur. Den findes lige uden for døren – og ikke mindst i Thy, siger hun.

Christian Faber på 24 år fra Thisted stiller også – igen – sine motiver til rådighed for Bakkedal.

– Det er en fornøjelse for mig at være med til at markedsføre Thy og de lokale virksomheder ved at stille mine billeder til rådighed. Til jul var der 280.000 besøg – det er et fantastisk udstillingsvindue for billederne og Thy. Lige nu går vi sommeren i møde, hvor vi deler Thy med mange turister, men det er også okay så længe de passer godt på vores natur, siger Christian Faber.

Topfoto : Christian Faber fra Thisted har taget billede af bølger, der slår ind mod molen i Nr. Vorupør til Bakkedals sommerkalender.

 

Forfatter

Related posts

Top