Baby Boom på Thyholm

Det er en lidt grå tirsdag i april, da Dortea Olsen, næstformand og kasserer for Thyholm foreningen, på vegne af projektet “Baby Boom på Thyholm” banker på døren hos Lene og Martin Jensen, der lige har fået deres første barn sammen.

Forældrene tager imod i entréen sammen med en decideret vrangvillig papegøje, der er blevet forvist, da den lille ny kom til.

Martin og Lene viser stolt deres guldklump frem, den lille Melina, og ser på den “Tillykke med den lille ny-kurv” som Dortea er kommet med sammen med en stor bukket blomster. I kurven er der meget godt, blandt andet et stort rabathæfte, hvor de lokale handlende giver de nybagte forældre flotte rabatter.

Trygt at få børn i en lille by
Lene Jensen fortæller, at hun er glad for, at det er på Thyholm hun har fået sit første barn. Hun fortæller, at der er fred, ro og sammenhold i Hvidbjerg. Det giver tryghed at vide, at barnet skal vokse op her.

– Skulle jeg opfostre et barn i en storby, ville jeg altid være nervøs for om det nu kom noget til, og det ville kræve meget mere opsyn. Her kommer Melina jo til at kunne gå ud i haven, når det passer hende, fortæller Lene.

Martin siger, at deres forældre også bor ganske tæt ved, så det er altid muligt at få hjælp med den lille Melina, hvis det skulle være nødvendigt.

Lene og Martin beundrer lille Melina

Lene og Martin beundrer lille Melina

Gå hjem og lav en baby
Dortea Olsen fortæller, at hun er meget stolt af projektet, der blev støttet med 25.000 kroner af Thisted Forsikrings Lokalsikringspris.

Ifølge Dortea regner kommunen med, at der bliver født ca. 25-27 børn på Thyholm i 2016. Projektet vil kvittere for dette med ligeså mange storke sat op på indfaldsvejene til Hvidbjerg.

– Projektet skal sætte fokus på, at det er nødvendigt, at vi laver flere børn på Thyholm. Blandt andet afholder vi “Gå hjem og lave en baby aftener”, hvor der vil blive arrangeret børnepasning, mens mor og far hygger sig. Sidst blev der passet 58 børn, fortæller Dortea.

Projektet er et samarbejde mellem Thyholm Handelsstandsforening og Thyholmforeningen og er en humoristisk måde, at gøre opmærksom på, at faldende befolkningstal er en alvorlig udfordring for Thyholm og mange andre landkommuner.

Dortea fortæller, at hun håber, at projektet, der nu er sat i søen, vil tiltrække nye initiativer og foreninger der vil deltage med at gøre Thyholm børnerigt igen.

Passer perfekt til Lokalsikringsprisen
Rasmus Ustrup, marketing manager fra Thisted forsikring, slår fast, at Baby Boom på Thyholm lige passer profilen for et godt projekt til Lokalsikringsprisen.

– Det er fantastisk godt fundet på at tackle et alvorligt problem som affolkning med overskud og humor, siger Rasmus.

Thisted Forsikrings Lokalsikringspris skal præcist være med til at løfte de nære samfund. Derfor er både ansøgningsprocessen og administrationen af de tildelte projektmidler meget overskuelig.

– Det er vigtigt for Thisted Forsikring, at alle kan søge midlerne fra Lokalsikringsprisen. Derfor har vi gjort processen omkring tildeling af midler så enkle som overhovedet muligt, siger Rasmus.

Han glæder sig til at høre mere fra de børneglade familier på Thyholm.

Forfatter

Related posts

Top