Autentiske oplevelser skabt gennem samarbejde

Selvom mange turismevirksomheder har været lukket ned, har det ikke været en stille vinter. 25 turismevirksomheder i Destination Limfjorden fra hhv. Morsø, Skive og Struer kommuner har samarbejdet om at sammensætte nye spændende oplevelser til turisterne.

Produkterne skal være med til at tiltrække endnu flere gæster til området.

– Udviklingsforløbet SOS-Limfjorden (Start, Overlevelse og Samarbejde, red.) startede op i efteråret 2020 og afsluttes i efteråret 2022. Vi har oplevet stor opbakning til et produktudviklingsforløb. 25 virksomheder har sammen udviklet 15 salgsbare produkter. Udover produktudviklingsforløbet er der gennemført et Green Key forløb, og virksomhederne får i efteråret bl.a. tilbudt et forretningsudviklingsforløb, fortæller Destinationsdirektør Kristina Lehmann Schjøtt.

Direktør for Destination Limfjorden, Kristina Lehmann Schjøtt. Pressefoto

Med de nye produkter får turisterne mulighed for at få autentiske oplevelser på, i og ved Limfjorden. Både som enkeltstående produkter men også som en del af den fælles Limfjordsfortælling. Eksempelvis kan man opleve en kombination af lydkunst og østers, ophold med fokus på skaldyr, en rigtig mandehørms tur, sælsafari i kajak, glaskunst og meget mere.

Der har været en rigtig flot opbakning til projektet og til Destination Limfjorden, hvor turismevirksomheder på kryds og tværs af kommunegrænser har mødt hinanden online. Derudover har de udvekslet viden, og som ny destination har Destination Limfjorden med SOS-projektet forsøgt at opbygge et netværk blandt turismeaktørerne i området, som kan være med til at sparre, vejlede og dele udfordringer.

– Det er rigtig fedt, at så mange turismevirksomheder har vist interesse i at deltage i projektet og i at møde andre, og at de sammen har fået udviklet produktpakker, der går på tværs af destinationen. Der har været en rigtig god dialog omkring arbejdet med at udvikle og udbyde oplevelsesprodukter som supplement til det, de deltagende virksomhederne allerede tilbyder deres gæsterne, lyder det fra Kristina Lehmann Schjøtt.

Start, Overlevelse og Samarbejde (SOS Limfjorden) opstod efter at COVID-19 har sat mange danske turismevirksomheder i en svær situation: I foråret kom der ingen gæster, i sommeren kom der så mange, at kapaciteten mange steder har været stærkt udfordret, og den kommende tid tyder desværre fortsat på en svær tid med mange restriktioner.

Gennem workshops, netværksmøder og individuel sparring, har Destination Limfjorden understøttet udviklingsproces og forretningsudvikling med udgangspunkt i gæsternes behov hos virksomhederne.

Forfatter

Related posts

Top