Asylcentre har mistanke om radikaliserede børn

Adskillige asylcentre for uledsagede børn og unge har indberettet, at de er bekymrede for, at nogle af beboerne er radikaliserede, skriver Jyllands-Posten, der har fået aktindsigt i Udlændingestyrelsens indberetninger mellem 1 april og 15 august i år.

I det tidsrum har asylcentre 18 gange indsendt oplysninger om, at en beboer udviser tegn på radikalisering. I otte af tilfældene kom indberetningerne fra børnecentrene, hvor uledsagede mindreårige bor.

Regeringen fremlægger i dag et udspil, som indeholder 22 initiativer til bekæmpelse af radikalisering – men ikke indsatser rettet imod mindreårige.

Ingen lokale indberetninger

Børnecentrene i Thisted og Vestervig har ikke fundet anledning til at indberette beboere for mistanke om radikalisering.

– Vi har en skærpet opmærksomhed på de unge i forhold til adfærd, som kunne indikere, at der er tale om en uledsaget mindreårig med ekstreme holdninger og sympati for ISIS eller andre ekstremistiske grupper, fortæller  direktør Lars Sloth fra Børne- & familieforvaltningen og fortsætter:

– Personalet gennemgår løbende et forløb, hvor eksterne eksperter underviser i diverse relevante emner, som ruster medarbejderne til at arbejde i et miljø med mange kulturelle og religiøse forskelle.  Netop radikalisering var emnet på en temadag afholdt d. 14. september 2016, hvor personalet blev oplyst og bevidstgjort om dette vigtige emne, fortæller Lars Sloth.

 

Forfatter

Related posts

Top