Asylcenter i Nykøbing lukker til november

Efter kun at have været i gang i et lille års tid, lukker Udlændingestyrelsen Asylcenter Mors.

– det sker på grund af en mindre tilstrømning af flygtninge til Danmark, fortæller Borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Centeret blev etableret i november 2015 i bygninger, der tidligere husede Sygehus Thy-Mors i Nykøbing og de dertilhørende funktionærboliger.  I første omgang havde centeret kapacitet til 200 beboere, men udvidede hurtigt til 300.

– vi er glade for, at vi har kunnet bidrage til løsningen af et stort akut problem tilbage sidste år i december og vi er glade for, at tilstrømningen nu har nået et omfang, at de flygtninge vi har haft på Mors, nu kan komme videre, siger Hans Ejner Bertelsen.

Han medgiver, at en række ansatte nu kommer til at miste deres job.

– vi har i forvejen lav arbejdsløshed på Mors og jeg er sikker på, at vores Jobcenter er klar til at hjælpe de berørte medarbejdere videre. Udover de ansatte vil vores lokale detailhandel også komme til at mærke lukningen, påpeger Hans Ejner Bertelsen.

Og lukningen FÅR kosekvenser for mange lokale medarbejdere.

– vi har informeret de af Morsø Kommunes medarbejdere, der bliver påvirket af lukningen kl. 11.00 i formiddags, og vi er ved at undersøge, hvad det har af konsekvenser for den enkelte medarbejder og hvad vi har af muligheder for den enkelte via samarbejde mellem vores Børn- & Ungeafdeling, HR afdeling og vores Jobcenter. Så det betyder altså, at de allerede nu samarbejder om muligheder for at finde et nyt job til den enkelte medarbejder, der bliver ramt, siger Kommunaldirektør Rikke Würtz.

Medarbejderne omkring centret er Vesthimmerlands Kommunes medarbejdere og der kører en særskilt proces omkring disse.

– Morsø Kommune giver dem dog samme hjælp i vores Jobcenter, så alle kan komme videre i et nyt job hurtigst muligt, siger Rikke Würtz.

Børnecentret i Rovvig fortsætter uændret.

OPDATERES

 

Forfatter

Related posts

Top