Arbejdsglæde med uventet venlighed

Der var masser af arbejdsglæde at spore forleden i konferencerummet, der er tilknyttet Thisted Handels- og Industriforenings nye kontorlokale i Jernbanegade. Foreningen havde inviteret til sit andet netværksmøde for detailhandlen i Thisted, hvor detailkonsulent Mikkel Pii fra RCC igen stod i spidsen for aftenens program ”Arbejdsglæde og bundlinje” der gik i gang kl. 18 efter at de godt 70 deltagere havde stillet sulten med et par lækre sandwich fra Cafe Baghuset.

Stemningen blandt deltagerne smittede af på den garvede konsulent Mikkel Pii: – Hold op så glad og fyldt med energi jeg var da jeg kørte fra Thisted torsdag aften. Der var så meget god stemning i det rum lige fra starten – og det voksede sig kun større – de gav den virkelig gas. Jeg kørte derfra med endnu mere arbejdsglæde end før.

Mikkel Pii. Foto : Retail Consulting Company

Arbejdsglæde smitter
Ægte arbejdsglæde smitter nemlig– og det smitter også af på kunderne – og det smitter igen af på bundlinjen. Budskabet fra Mikkel Pii er klart: Arbejdsglæden starter hos dig selv – og så selvfølgelig hos chefen, der sætter rammerne for den kultur og det miljø, der møder både ansatte og kunder.  Der er heldigvis så meget man hver især selv kan gøre for at påvirke både sin egen og sine kollegers og ikke mindst chefens arbejdsglæde.

Man kan blandt andet begive sig ud i at praktisere begrebet ”uventet venlighed” som Mikkel Pii kalder det: Sæt en sød besked på spejlet på personaletoilettet eller tag din travle kollegas opgaver – uden at spørge om lov først – eller gør noget helt andet uventet venligt. Aftenens deltagere fik også selv lidt ”uventet venlighed” at møde, da foreningen havde sørget for at bestyrelsesmedlem og ejer af Kvix og Ismejeriet Thy, Claus Sørensen, stod klar med lækkert is til pausen.

– Det var det ene store smil, tak og kram efter det andet jeg fik i døren, da jeg sagde tak for i aften. Fællesskabet og samværet i sig selv kommer der også utrolig meget arbejdsglæde ud af – og det smitter af ude i butikkerne – og det er bestemt også en af de vigtigste grunde til at vi afholder disse netværksmøder, fortæller citymedarbejder hos Thisted Handels- og Industriforening, Hanne Fredsø Stüker.

Flere netværksmøder i vente
Thisted Handels- og Industriforening afholder netværksmøde for hele detailhandlen i Thisted uanset medlemsstatus igen onsdag den 15. november. Allerede den 3. oktober har foreningens medlemmer mulighed for at mødes igen, når der er debut på en række morgenmøder, der er blevet døbt ”Tour de Shop”. Her er man i løbet af halvanden time på besøg hos 4 virksomheder, der fortæller lidt om sig selv. Der sluttes af med fælles morgenkaffe inden butikkerne åbner.

Foto: Photocare

Forfatter

Related posts

Top