Antallet af indbrud stiger i Thy og på Mors

Nye indbrudstal for årets tredje kvartal fra Danmarks Statistik viser en fortsat nedgang i antallet af indbrud i private hjem – i hvert fald på landsplan, for både i Thy og på Mors er der sket en lille stigning.

I årets 3. kvartal blev der anmeldt 4.864 indbrud i private hjem på landsplan, hvilket er 763 færre end samme kvartal sidste år, hvor der blev anmeldt 5.627 indbrud. Det svarer til et fald på 20,2 pct.

I Thy er der dog sket en stigning i antallet af indbrud fra 10 til 15 svarende til en stigning på 50%. På Mors er antallet steget fra 9 til 15 svarende til en stigning på godt 66%.

– Vi ved fra TrygFondens Tryghedsmåling, at indbrud er en væsentlig årsag til utryghed, og at utrygheden hos den enkelte meget naturligt stiger, jo flere indbrud vedkommende oplever. Det er derfor meget glædeligt, at indbrudstallet i Danmark fortsætter med at falde – også selvom en del af udviklingen nok skal tilskrives, at danskerne har været mere hjemme end normalt det seneste halve år på grund af COVID-19, siger Britt Wendelboe, programchef for partnerskabet Bo trygt, som TrygFonden, Foreningen Realdania, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd står bag.

Find gode råd til, hvordan man selv med en lille og billig indsats kan gøre sit hjem mere sikkert mod indbrud, på Botrygt.dk.

Foto: Det Kriminalpræventive Råd

Forfatter
Tags

Related posts

Top