Antallet af danske bryggerier sætter rekord

Aldrig før er der åbnet så mange nye bryggerier i Danmark på et år som i 2017. Samtidig kom der, for fjerde år i træk, over 1.000 nye øl på markedet. Det fremgår af en oversigt lavet af Beerticker.dk, der har stået for oversigterne over nye danske øl siden 2007.

I rekordåret 2017 kom der hele 1.622 nye øl på markedet i Danmark i 2017 svarende til, at der blev lavet over 4 nye øl hver eneste dag. Tallet dækker over alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2017. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs-bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Kilde: Beerticker.dk

30 bryggerier og kontraktbryggerier debuterede med øl i 2017, hvilket er ny rekord, og næsten en fordobling i forhold til 2016.

3 Crates Brewing i Klitmøller
Foreløbig er der åbnet to nye bryggerier i 2018 – bl.a.  3 Crates Brewing i Klitmøller, et 100% økologisk nanobryggeri.

Her brygger man med udgangspunkt i de økologiske malte og kornsorter fra lokale Gyrup Gårdmalt. Selve brygningen foregår på Gyrup Gård i Thy Whiskys bryggeri, mens bryggeriets offentlige hjemsted er på Vestermøllevej i Klitmøller.

Lars Pedersen, der står bag det nye nanobryggeri skriver på sin hjemmeside, at: “Projektet er som udgangspunkt lidt et øllaboratorium og en læringsleg, hvor år 1 er dedikeret til at brygge 50 forskellige øl. Hvad fremtiden ellers skal bringe for 3 Crates Brewing må tiden og interessen vise”.

Forfatter

Related posts

Top