Ansættelse af ny skoleleder kan give politiske ændringer på Mors

Normalt er ansættelsen af en ny skoleleder ved en lokal skole kun noget, der interesserer forældrene til børnene på den pågældende skole. Men ansættelsen af en ny skoleleder på M. C. Holmskolen i Nykøbing, har sat spekulationerne i gang på øen.

For skolens konstituerede leder er Viceborgmester og kommunalbestyrelsesmedlem Michael Dahlgaard fra Demokratisk Balance, som han var med til at stifte op til sidste valg og som kom ind med fire mandater.

Der er indkommet to ansøgninger til stillingen, der ifølge flere kilder er et drømmejob for Dahlgaard, der kom fra en stilling som afdelingeleder på Dueholmskolen til M. C. Holmskolen, da den forrige skoleleder forlod posten efter tre måneders prøvetid og siden har skolen gennemfået store forandringer både i forhold til elevsammensætningen og de fysiske rammer. Og den proces har Dahlgaard stået i spidsen for og foreløbigt landet godt.

Derfor vil det alt andet lige være oplagt, at han er i blandt de to ansøgere til stillingen.

Mulig Dahlgaard exit fra kommunalbestyrelsen
Men det vil så formentligt betyde, at forlader kommunalbestyrelsen.

Han har “orlov” som politisk leder af Demokratisk Balance indtil nytår, hvor hans midlertidige stilling som leder af M. C. Holmskolen udløber og i forbindelse med, at han fik stillingen, forlod han kommunens økonomiudvalg, fordi han i så fald ville sidde som sin egen arbejdsgiver.

Hvis Dahlgaard forlader kommunalbestyrelsen, skal hans plads overtages af Limfjordsteatret administrator Tore Müller, der også var med til at danne Demokratisk Balance. Men han er i mellemtiden blevet socialdemokrat.

Og Tore Müller har ingen kommunalpolitiske ambitioner på trods af, at Socialdemokraterne godt kunne bruge en stærk lokal profil mere, hvis/når Lauge Larsen eventuelt meddeler, at han ikke stiller op til næste valg.

Der er dermed lagt op til nogle spændende uger i det kommunalpolitiske landskab på Mors. For bliver Dahlgaard i kommunalbestyrelsen eller ej, hvis han får den krævende stilling som skoleder på M. C. Holmskolen og hvad vil det komme ti at betyde for Demokratisk Balance og den øvrige kommunalbestyrelse.

De to kandidater til stillingen som skoleleder, skal til ansættelsessamtaler i denne uge.

Forfatter

Related posts

Top