Anonym henvendelse raskmelder sygemeldt hobbyfotograf

En anonym henvendelse om, at den sygemeldte Torben Hedegaard fra Bedsted sælger fotos via sin Facebookside, har fået Thisted Kommune til øjeblikkeligt at lukke for kassen og melde ham rask. Det skriver Fagbladet 3F.

Som konsekvens heraf har Torben Hedegaard måtte afleverer sine nøgler og afslutte det praktikforløb han var igang med hos Jem og Fix, i forbindelse med et afklaringsforløb vedrørende et muligt fleksjob.

Men Thisted Kommune har på intet tidspunkt valgt at få Torben Hedegaards egen version af historien. Og dét gør ham vred:

– Da jeg havde sagsbehandleren i røret, havde de (kommunen, red.) allerede taget beslutningen om at stoppe mine sygedagpenge, som han siger til Fagbladet 3F og fortsætter:

– Jeg har altid været åben over for Jobcentret omkring min hobby som fotograf. Jeg går jo bare nogle ture i naturen – nationalparken ligger lige uden for mit vindue – og så har jeg kameraet med over skulderen. Jeg er ligefrem blevet opfordret til at gå ture, både af læger og fysioterapeuter, for så får ryggen det bedre, siger Torben Hedegaard.

Torben Hedegaard har været sygemeldt og fået sygedagpenge i knap to et halvt år. Han har fået anerkendt en arbejdsskade i lænden med smerter der går helt op i nakken.

Lægger sag an
Torben Hedegaards fagforening, 3F, har nu valgt at stævne Thisted Kommune med henblik på en civilsag.

– Selvfølgelig skal en kommune undersøge en anonym anmeldelse. Men kommunens undersøgelse og reaktion i denne sag er helt ude af proportioner, så derfor tager vi sagen direkte til domstolen, siger Tina Christensen, der er socialt politisk ansvarlig i 3F.

Thisted Kommune vil ifølge Fagbladet 3F ikke udtale sig i sagen om Torben Hedegaard, men kommunen skriver til fagbladet, at man ”på ingen måde konsekvent anvender de sociale medier til at belyse personsager”.

Arkivfoto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top