Anja Ringgren Lóven gæstede Morsø Handelsgymnasium

Det var et både tankevækkende, rørende og inspirerende foredrag, som eleverne fra EUD/EUX Business, KUU og HHX fra Morsø Handelsgymnasiums blev præsenteret for, da Anja Ringgren Lóven besøgte skolen for at fortælle om sit nødhjælpsarbejde i Nigeria, hvor hun arbejder for at redde heksebørn og bekæmpe overtro.

Anja Ringgren Lóven er grundlægger og stifter af nødhjælpsorganisationen ’DINNødhjælp’ og har siden 2012 arbejdet utrætteligt for at bekæmpe overtro og redde udstødte heksebørn i Nigeria. Særligt redningsaktionen med lille Hope i 2016 gik viralt og gjorde med ét Anja kendt og elsket i hele verden.

– Anja er en kæmpe inspiration. Hun solgte alt, hvad hun ejede og havde for at forfølge sin drøm om at redde heksebørn i Nigeria. Og det har hun gjort med kæmpe succes. Som hun selv siger, er det da ret vildt, at en ganske almindelig frederikshavner-pige, som hende, i 2016 blev kåret som ’Verdens mest inspirerende person’ – vel at mærke foran Barack Obama og Paven – og at selveste Dalai Lama har udtalt, at hun er en af hans største helte. Det vidner i dén grad om, at hun har gjort en forskel ud over det sædvanlige, fastslår afdelingschef Kenny Thomsen fra Morsø Handelsgymnasium.

Land of Hope
Anja Ringgren Lóven er i dag bosat i Nigeria, hvor hun har etableret børnecentret ’Land of Hope’, som hun driver sammen med sin nigerianske mand, David. Her bor der pt. 67 af de ”heksebørn”, som de har reddet ved forskellige aktioner. Børn, der er blevet udstødt, og som for manges vedkommende har været udsat for indespærring, udsultning og tortur. Børn, som formentlig ikke ville være i live i dag, hvis det ikke var for Anja og hendes teams indsats, da Nigerias heksebørn i stor stil bliver dræbt ved halshugning, levende begravelser, afbrænding på bål og lignende.

– Det er imponerende at se, hvad Anja har formået at bygge op på ganske få år. Både når man ser på de fysiske rammer omkring ’Land of Hope’, men også i forhold til ”genopbygningen” af børnene. Vi fik blandt andet et gensyn med Hope, som i dag er en frisk og velernæret lille gut, der strutter af selvtillid og ubekymret glæde. Der er ingen tvivl om, at det her er et af den slags foredrag, som gør indtryk, og som vores elever sent vil glemme. Jeg håber, at de er blevet inspireret af at se, at det aldrig er for sent at forfølge sine drømme, og at man sagtens kan gøre en forskel, selvom man bare er en ”ganske almindelig nordjyde”. Har man modet, viljen og stædigheden, kan man nå langt – og det er i hvert fald en pointe, som vores elever meget gerne må tage med sig herfra, slutter Kenny Thomsen.

Anja Ringgren Lóven

Forfatter

Related posts

Top